To je to što me zanima!

ZLATNI BLIZANCI Ovo svijet nije vidio, ma Hrvati su čudo!

Seniorima se dižu vesla na glavi kad vide zlatnu braću Sinković, a sad imamo i zlatnu braću, ali blizance, Osječane Patrika i Antona Lončarića. Zlatne su bile i blizanke Ivana i Josipa Jurković u četvercu
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo u Litvi, osječki blizanci Patrik i Anton Lončarić zlatni u dvojcu bez kormilara, velolučke blizanke Ivana i Josipa Jurković zlatne u četvercu bez kormilara. 

Hrvatska - veslačka velesila

Veslačke juniorke i juniori u zadnjih deset godina sa svjetskih prvenstava donijeli su nam tek jednu medalju i to brončanu (četverac bez kormilara 2014. godine), a u 24 nastupa od hrvatske neovisnosti jedno zlato, šest srebra i devet bronci. Sad su nam u jednom danu donijeli dva zlata. Čudesan dan za hrvatsko veslanje.

Patrik i Anton Lončarić, nasljednici zlatne braće Sinković i najveći talenti hrvatskog muškog veslanja, u fantastičnom su finišu utrke prestigli Rumunje koji su vodili cijelu utrku. Zlato su si poklonili za 17. rođendan.

- Znali smo da imamo jaki finiš tako da smo kroz sredinu staze održavali korak, a u zadnjih 500 metara zatvorili smo oči i potegli. Baš smo guštali - rekao je Patrik.

Polako, ima još

No imamo mi još zlatnih blizanaca.

Najveće nade hrvatskog ženskog veslanja, velolučke blizanke Ivana i Josipa Jurković u posadi sa Zagrepčankama Brunom Milinović i Izabelom Krakić, pod stručnim vodstvom Saše Vukojičića, slavile su u finalu četverca bez kormilara.

- Hvala svima na ogromnoj podršci, još smo u šoku, nezamislivo nam je sve ovo. Najljepši je osjećaj kad ti se trud isplati, a najveći poklon je što ovo proživljavam s ljudima koje mi puno znače i koje mogu zvati sestrama - rekla je Ivana Jurković.

Europske prvakinje iz njemačkog Krefelda uvjerljivo su kontinentalnom zlatu dodale i svjetsko. Bile su nedodirljive svih 2000 metara, a uporne Rumunjke ostavile su na zaostatku većem od tri sekunde. Potpuna dominacija...

- Bez riječi sam… Još ne mogu vjerovati! Svakoj od nas bila je to najbolja utrka u životu. Na početku smo imale veliki pritisak, potom i u sredini staze, a posljednjih 500 metara dale smo svoj maksimum - izjavila je nakon utrke Bruna Milinović. 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 07.08.2017.

    slavonac12345 Jesi li ti dio te drzave ili ti pripadas nekoj drugoj .

  • Tiha Kućanica 07.08.2017.

    Bravo, jako lijepo, sjajno!!! Od ovog us"""og nogometa se više ne vide JAKA stabla a očito ih ima!!

  • slavonac12345 07.08.2017.

    Sad ih svi hvale svi portali sve vijesti a za 2-3 tjedna neće se ništa niti čuti niti znati o njima NAŽALOST TAKAV SMO SJEBANI NAROD ISTO KAO I DRŽAVA.... SVE ČESTITKE NATJECATELJIMA

Komentiraj...
Vidi sve komentare