To je to što me zanima!

Zoran Mamić s Al Ainom ušao u finale Svjetskog prvenstva...

Fantastičnu i uzbudljivu utakmicu odigrali su Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te argentinski velikan River Plate u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva. Al Ain je nakon jedanaesteraca ušao u finale
Vidi originalni članak

Zoran Mamić pršti od zadovoljstva i sreće!

Njegovi puleni plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u ruletu jedanaesteraca srušili argentinskog velikana i prvaka Južne Amerike, River Plate.

Poveo je Al Ain u 3. minuti. Nakon prekida najbolje je reagirao švedski reprezentativac Marcus Berg koji je pucao, a čini se da je loptu zadnji dodirnuo bivši veznjak Dinama Tongo Doumbia. Ipak, gol je pripisan švedskom napadaču.

Nakon infarktnog početka pribrali su se nogometaši Rivera koji dolaze do poravnanja u 13. minuti. Eisa je obranio pokušaje Palaciosa i Lucasa Pratta, ali odbijenu loptu dočekuje Borre i zabija za 1-1.

U 16. minuti već je 2-1. Martinez proigrava Borrea s desne strane, a napadač argentinske momčadi nije imao težak posao.

Zoran Mamić na poluvremenu nije trebao dodatno motivirati igrače jer se igralo na stadionu Al Aina. U 51. minuti Brazilac Caio zabija za 2-2. Solo akcijom prolazi dva igrača, puca prema golu argentinskog reprezentativnog golmana Armanija i probija ga.

Ipak, River je sudbinu domaćina mogao zapečatiti u 68. minuti. Mohamed je srušio Casca, a Martinez uzima loptu i pogađa samo prečku. Nisu se Argentinci oporavili od tog šoka, a vjerojatno ni od slavlja od prije nekoliko dana kada su u finalu Cope Libertadores svladali Bocu Juniors.

Momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izdržala je produžetke te se ušlo u lutriju jedanaesteraca. Svi izvođači bili su iznimno mirni i precizni sve to pete serije. Za Al Ain je pogodilo svih pet izvođača, a tragičar susreta bio je Enzo Perez koji je promašio i tako svoje navijače i suigrače bacio u očaj.

Al Ain čeka pobjednika iz drugog polufinalnog para koji čine Real Madrid i japanska Kashima. Finale je na rasporedu u subotu od 17:30.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Firefox_1 19.12.2018.

    Zoran Mamić je i u Dinamu bio uz Vahu i sada Bjelicu najbolji trener u zadnjih 20-ak god. Ali su se njegove trenerske kvalitete iz poznatih razloga, konstantno omalovažavale.

  • x00x 18.12.2018.

    kad ce uci u drzavu koja izrucuje...

  • pr1nce 18.12.2018.

    Prezimio bi i Zoki s onim jakim Dinamom sigurno u EL. Samo što je on ekipu odveo u LP gdje su ekipe enormno jače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare