To je to što me zanima!

Zubčić: Bio sam malo ljutit... Ali Marcu Odermattu skidam kapu!

Marco Odermatt bio je 11. nakon prve vožnje, ali je najbolji vremenom drugog laufa prestigao vodeće skijaše, uključujući i Filipa Zubčića koji je osvojio peto mjesto unatoč virozi
Vidi originalni članak

Filip Zubčić (30) završio je peti u veleslalomu koji se u srijedu navečer održao u austrijskom Schladmingu i time nastavio sjajnu formu u toj disciplini. 

'Zubo' je u svakom od pet veleslaloma završio u top 5, uz dva postolja iz Alta Badije i Adelbodena. Zahvaljujući odličnim rezultatima Zubčić drži drugo mjesto u poretku veleslalomaša s 285 bodova. Vodeći je neuhvatljivi Marco Odermatt, s maksimalnih 500 bodova, a treći Slovenac Žan Kranjec s 226 bodova.

Zubčić je zadovoljan prvim dijelom noćnog spektakla u Schladmingu, koji će biti i domaćin slaloma (prva vožnja u 17.45 sati) u četvrtak. 

BRAVO, ZUBO Čudesni Odermatt bio 11. u prvoj vožnji pa opet slavio! Zubčiću je za dlaku izmaklo novo postolje

- Odlično je što sam utrku završio u top 5, imam konstantu - komentirao je nakon utrke.

Zubčić: 'Skidam kapu Odermattu'

Zubčić je bio peti nakon prve vožnje s 0,39 sekundi zaostatka za vodećim Manuelom Fellerom. U prvom je laufu podbacio Odermatt, koji je završio tek na 11. mjestu. Švicarac je, zato, sve nadoknadio najboljim vremenom druge vožnje koja ga je odvela do nove pobjede.

- Bio sam malo ljutit kada sam ušao u cilj... Vidio sam da je Odermatt u vodstvu, vjerovao sam kako će pobijediti ili uzeti drugo mjesto. Tako da, mogao sam pobijediti da sam uspio preuzeti vodstvo. Odermatt je pobijedio u svih pet utrka, skidam mu kapu - podvukao je Zubčić, koji se nedavno razbolio.

Zubčića uhvatila viroza

- Da, uhvatila me viroza prije Kitzbühela (19-21. siječnja). Sad sam u redu, osjetio sam kako nisam na sto posto u drugom laufu. Ipak, ne volim se vaditi na to. Vožnje traju malo više od minute, za to trebam imati snage - ističe Zubčić, koji se osjeća nešto bolje nego prošlog vikenda, ali još uvijek nije na sto posto.

'Zubo' starta kao 16. u slalomu

Zubčića, kao i Samuela Kolegu te Istoka Rodeša, čeka slalom koji će se u četvrtak održati u Schladmingu. Prva je vožnja u 17.45 sati, a druga u 20.45 sati. Zubčić ima startni broj 16, a među prvih 30 krenut će i Kolega te Rodeš. 

- Dečki su imali odlične rezultati, sad se mene čeka. Odgovarat će nam vremenski uvjeti, moguće kako će padati kiša i kako će se soliti staza. Tada puno skijaša bude nervozno, a nama to paše - zaključio je Zubčić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • kajzanavek 24.01.2024.

    Gle komentara osoba koje pojma nemaju o skijanju a, o hrabrosti da stanu na skije uzalud trošit slovo.

  • listovača 24.01.2024.

    Zubčić će i završtiti karijeru a neće sjvatiti da je samo prosječan profi skijaš. Bljesne tu i tamo i odmah se ugasi. Da, moraš se diviti Odermatu.

  • arma_gedon 24.01.2024.

    Jel mu bilo i hladno skijati. Kak su nasi uvijek pod virozom, upalama i slicno kad nista ne osvoje. Inace bi kao osvojio. Budi covijek i cestitaj boljima

Komentiraj...
Vidi sve komentare