To je to što me zanima!

10 cool tehno darova koje bi svatko poželio ispod svog bora

Vrijeme je darivanja, a u nastavku donosimo prikaz darova koji će razveseliti svakog gamera i zaljubljenika u nove tehnologije
Vidi originalni članak

Playstation VR

 

Mnogi s pravom ovu godinu nazivaju godinom virtualne stvarnosti. VR uređaji stigli su na velika vrata, a sljedeće godine obećavaju još veće stvari. Ako želite uroniti u virtualni svijet, PlayStation VR optimalno je rješenje za one koji već imaju PlayStation 4 konzolu ili za one koji možda žele sve odjednom. Puno je jeftiniji od HTC-a Vive ili Oculus Rifta, a igre koje nudi pružit će gomilu zabave. U Hrvatsku stiže krajem siječnja, no neke trgovine ga već nude - po dosta višoj cijeni od one po kojoj će se nuditi za mjesec dana.

Bluetooth slušalice

Apple je odustao od klasičnog konektora za slušalice na iPhoneu 7, a i brojni drugi proizvođači odrekli su se 3,5mm ulaza u korist digitalnih rješenja. No, kako je 2016. na samom kraju vrijeme je i da imamo što manje žica oko sebe. Bluetooth slušalice olakšat će vam slušanje glazbe u krevetu ili za računalom - ili dok ste u pokretu, a u ovim zimskim mjesecima grijat će vam i uši. MS Base slušalice nude frekvencijski raspon 20Hz-20kHz, osjetljivost 110+-3 dB, a duljina rada baterije je 8 sati. Stoje oko 180 kuna.

DualShock 4 kontroler



Svaki vlasnik PlayStationa razveselit će se dodatnom kontroleru koji će olakšati igranje u društvu, a sasvim svejedno će mu biti koje je boje. Važno je da radi i da su baterije pune. Cijena od 500 kuna mnogima je razlog što igranje često ograniče na samo jedan kontroler, a prijateljima kažu da donesu svoj. 

Battlefield 1

Ovogodišnji Battlefield 1 jedna je od najboljih igara godine. Multiplayer borbe su ono zbog čega svi kupuju ovu igru, a ovaj vas nastavak baca u Prvi svjetski rat. Ako netko koga želite darivati već ima osnovnu igru, razveselite ga dodatno Premium nadogradnjom koja će otključati ekstra sadržaje i buduća proširenja. Ovih dana igra bi mogla biti na sniženju povodom blagdana.

Gaming miš

Gamerski miš uvijek je dobro imati i donosi prednost u ključnim trenucima online igranja. Logitechov G502 Proteus ove je godine dobio RGB osvjetljenje koje možete prilagoditi igrama ili uskladiti s drugim Logitech G uređajima. Cijena mu je od 570 kuna.

Gear VR ili Cardboard

Jeftinija opcija za upoznavanje s virtualnom stvarnosti je Samsungov Gear VR uređaj koji će raditi sa Samsungovim Galaxy S6 ili S7 telefonima koji se moraju umetnuti u Gear VR. Na taj način možete isprobavati gomilu igara, gledati filmove u 360 stupnjeva i druge sadržaje. Cijena mu je od 600 kuna, ali tu je i cijeli niz jeftinih uređaja poput Google Cardboarda u koje možete umetnuti različite telefone, ali takva virtualna stvarnost koristi samo senzore telefona.

Google Chromecast 

Maleni Chromecast u drugoj generaciji je postao puno atraktivniji uređaj koji se jednostavno spaja na HDMI ulaz vašeg televizora i daje mu niz pametnih funkcija, ako ih vaš već nema. Tako ćete puno više uživati u Netflixu, YouTubeu i drugim sadržajima na većoj dijagonali televizora, umjesto mobitela ili monitora. Na njega možete prenositi i sadržaj s vašeg računala preko Chromea. Ova verzija stoji od 335 kuna, a Ultra verziju koja omogućuje i 4K streaming morat ćete naručiti izvana.

Nintendo NES Classic Mini

Malena konzola odličan je dar za ljubitelje retro gaminga jer dolazi s 30 klasika i ima isti kontroler kakav smo upoznali prije previše godina. No, ovaj gadget ćete teško naći u ovim krajevima, ali ako vam netko dolazi izvana u sljedećih nekoliko dana podsjetite ga na sjajne sate koje ste proveli uz originalni NES i kako bi bilo odlično opet se zabaviti uz njega. Teška dostupnost i cijena od 200 dolara su minus cijele priče.

Akcijska kamera SJCAM SJ5000X

Ne radi se o kameri koja je razvikana kao GoPro, ali SJCAM nudi vodootpornu akcijsku kameru odličnih karakteristika i mogućnosti snimanja. Tu je Sonyjev senzor, 4K snimanje, Wi-Fi povezivanje, slow-motion snimanje... Dolazi s nizom dodataka kako bi je spojili na različitu sportsku opremu, što će cijeniti i zaljubljenici u razne zimske avanture. Kod nas je dostupna već za 1155 kuna.

Sphero BB-8

Iako se ne pojavljuje u ovogodišnjim Ratovima zvijezda, BB-8 je i dalje iznimno atraktivan droid. Simpatični mališan bit će odličan dar za fanove Ratova zvijezda, a još kad vide što se sve može njime raditi uz pomoć mobitela ili posebnog dodatka preko kojeg njime upravljate pokretima ruke, vašem veselju neće biti kraja. U Hrvatskoj mu je cijena 1300 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kesni 22.12.2016.

    znaci 4 od ovog imam i svi odlicni

  • x00x 21.12.2016.

    zena bi me ubila da is od toga odmota... jer zna da nije za nju neg za mene hehe

  • x00x 21.12.2016.

    zena bi me ubila da is od toga odmota... jer zna da nije za nju neg za mene hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare