Obavijesti

Tech

Komentari 31

10 cool tehno darova koje bi svatko poželio ispod svog bora

10 cool tehno darova koje bi svatko poželio ispod svog bora
1

Vrijeme je darivanja, a u nastavku donosimo prikaz darova koji će razveseliti svakog gamera i zaljubljenika u nove tehnologije

VIDEO

Playstation VR

 

Mnogi s pravom ovu godinu nazivaju godinom virtualne stvarnosti. VR uređaji stigli su na velika vrata, a sljedeće godine obećavaju još veće stvari. Ako želite uroniti u virtualni svijet, PlayStation VR optimalno je rješenje za one koji već imaju PlayStation 4 konzolu ili za one koji možda žele sve odjednom. Puno je jeftiniji od HTC-a Vive ili Oculus Rifta, a igre koje nudi pružit će gomilu zabave. U Hrvatsku stiže krajem siječnja, no neke trgovine ga već nude - po dosta višoj cijeni od one po kojoj će se nuditi za mjesec dana.

Bluetooth slušalice

Apple je odustao od klasičnog konektora za slušalice na iPhoneu 7, a i brojni drugi proizvođači odrekli su se 3,5mm ulaza u korist digitalnih rješenja. No, kako je 2016. na samom kraju vrijeme je i da imamo što manje žica oko sebe. Bluetooth slušalice olakšat će vam slušanje glazbe u krevetu ili za računalom - ili dok ste u pokretu, a u ovim zimskim mjesecima grijat će vam i uši. MS Base slušalice nude frekvencijski raspon 20Hz-20kHz, osjetljivost 110+-3 dB, a duljina rada baterije je 8 sati. Stoje oko 180 kuna.

DualShock 4 kontroler



Svaki vlasnik PlayStationa razveselit će se dodatnom kontroleru koji će olakšati igranje u društvu, a sasvim svejedno će mu biti koje je boje. Važno je da radi i da su baterije pune. Cijena od 500 kuna mnogima je razlog što igranje često ograniče na samo jedan kontroler, a prijateljima kažu da donesu svoj. 

Battlefield 1

Ovogodišnji Battlefield 1 jedna je od najboljih igara godine. Multiplayer borbe su ono zbog čega svi kupuju ovu igru, a ovaj vas nastavak baca u Prvi svjetski rat. Ako netko koga želite darivati već ima osnovnu igru, razveselite ga dodatno Premium nadogradnjom koja će otključati ekstra sadržaje i buduća proširenja. Ovih dana igra bi mogla biti na sniženju povodom blagdana.

Gaming miš

Logitech

Gamerski miš uvijek je dobro imati i donosi prednost u ključnim trenucima online igranja. Logitechov G502 Proteus ove je godine dobio RGB osvjetljenje koje možete prilagoditi igrama ili uskladiti s drugim Logitech G uređajima. Cijena mu je od 570 kuna.

Gear VR ili Cardboard

Jeftinija opcija za upoznavanje s virtualnom stvarnosti je Samsungov Gear VR uređaj koji će raditi sa Samsungovim Galaxy S6 ili S7 telefonima koji se moraju umetnuti u Gear VR. Na taj način možete isprobavati gomilu igara, gledati filmove u 360 stupnjeva i druge sadržaje. Cijena mu je od 600 kuna, ali tu je i cijeli niz jeftinih uređaja poput Google Cardboarda u koje možete umetnuti različite telefone, ali takva virtualna stvarnost koristi samo senzore telefona.

Google Chromecast 

Maleni Chromecast u drugoj generaciji je postao puno atraktivniji uređaj koji se jednostavno spaja na HDMI ulaz vašeg televizora i daje mu niz pametnih funkcija, ako ih vaš već nema. Tako ćete puno više uživati u Netflixu, YouTubeu i drugim sadržajima na većoj dijagonali televizora, umjesto mobitela ili monitora. Na njega možete prenositi i sadržaj s vašeg računala preko Chromea. Ova verzija stoji od 335 kuna, a Ultra verziju koja omogućuje i 4K streaming morat ćete naručiti izvana.

Nintendo NES Classic Mini

Malena konzola odličan je dar za ljubitelje retro gaminga jer dolazi s 30 klasika i ima isti kontroler kakav smo upoznali prije previše godina. No, ovaj gadget ćete teško naći u ovim krajevima, ali ako vam netko dolazi izvana u sljedećih nekoliko dana podsjetite ga na sjajne sate koje ste proveli uz originalni NES i kako bi bilo odlično opet se zabaviti uz njega. Teška dostupnost i cijena od 200 dolara su minus cijele priče.

Akcijska kamera SJCAM SJ5000X

Ne radi se o kameri koja je razvikana kao GoPro, ali SJCAM nudi vodootpornu akcijsku kameru odličnih karakteristika i mogućnosti snimanja. Tu je Sonyjev senzor, 4K snimanje, Wi-Fi povezivanje, slow-motion snimanje... Dolazi s nizom dodataka kako bi je spojili na različitu sportsku opremu, što će cijeniti i zaljubljenici u razne zimske avanture. Kod nas je dostupna već za 1155 kuna.

Sphero BB-8

Sphero

Iako se ne pojavljuje u ovogodišnjim Ratovima zvijezda, BB-8 je i dalje iznimno atraktivan droid. Simpatični mališan bit će odličan dar za fanove Ratova zvijezda, a još kad vide što se sve može njime raditi uz pomoć mobitela ili posebnog dodatka preko kojeg njime upravljate pokretima ruke, vašem veselju neće biti kraja. U Hrvatskoj mu je cijena 1300 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković