To je to što me zanima!

Trump se okomio na Facebook i Amazon: 'Ja ću unijeti pravdu...'

Amazon, Facebook i Google zajedno drže 62% oglašavanja na internetu u SAD-u, pokazuju podaci tvrtke za istraživanje tržišta eMarketer, a Donaldu Trumpu toga je itekako dosta
Vidi originalni članak

Čelnici četiri najveće američke tehnološke kompanije, Facebookov Mark Zuckerberg, Amazonov Jeff Bezos, Alphabetov Sundar Pichai i Appleov Tim Cook, u srijedu na daljinu svjedoče pred Kongresom. 

Kongresnici ih ispituju ih jesu li njihove kompanije postale predominantne na tržištu. 

Svjetski mediji pišu da se vjerojatno radi o "najviše moći i bogatstva" ikada okupljenog na istome mjestu u isto vrijeme.

Jedno od pitanja koje muči kongresnike je stupanj u u kojemu tri tehnološka diva kontroliraju tržište online oglašavanja.

Amazon, Facebook i Google zajedno drže 62% oglašavanja na internetu u SAD-u, pokazuju podaci tvrtke za istraživanje tržišta eMarketer.

Čelnici internetskih divova će također će morati odgovoriti na pitanja o njihovim poslovnim praksama i kako one utječu na manje konkurente.

Predsjednik Donald Trump zaprijetio je u srijedu da će "unijeti pravdu" u glavne tehnološke kompanije kroz donošenje izvršnih uredbi. 

- Ako kongres ne unese pravdu među tehnološke divove, što se trebalo dogoditi godinama ranije, ja ću to učiniti osobno s izvršnim naredbama. U Washingtonu su godinama bile samo riječi, no ne i djela, a ljudi u našoj zemlji su siti i umorni od toga - napisao je Trump na Twitteru, društvenoj mreži koja nije prisutna na saslušanju.

Ove kompanije zajedno predstavljaju pet bilijuna dolara američke ekonomije.

Saslušanje u srijedu je prvi put da se Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, pojavljuje pred kongresom.

Njegovo bogatstvo je pod posebnim povećalom s obzirom na to koliko su se druge kompanije mučile s pandemijom koronavirusa.

Trump je već donosio uredbe protiv tehnoloških kompanija. Ranije ove godine potpisao je uredbu o smanjenju pravne zaštite društvenih mreža, nedugo nakon što je Twitter uz jedan njegov tvit postavio upozorenje o kršenju pravila i potrebi provjere činjenica koje je navodio.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 5FDP 05.08.2020.

    Na početku njegovog mandata sam imao loše mišljenje o njemu. Moram priznati da nikada nisam bio toliko u krivu vezano za nekoga. Respect !

  • samoproglašeni antifuksićić 30.07.2020.

    ma jesi vidio ti kako je trump zlocest. on se zlocesti, ali bas ono pec pec zlocesto "okomio" na tolerantne i otvorenoumne, dapace cak i progresivne fejsbuk i amazon koji nikad nisu napravili ama bas nista da bi im itko imao pravo makar i postaviti pokoje pitanjce,a kamoli ih prisilio odgovoriti na njih. one prozirne insinuacije o cukenbergu i bezosu kao o iskompleksiranim kre*tencicima koji iskoristavaju ljude su samo lazne objede i u tisucama tih optuzbi nema nimalo istine...pa onda jos malo manje.

  • Borna.2 30.07.2020.

    S obzirom da se na zapadu preko 90% javnog diskursa odvija na društvenim mrežama, čiji vlasnici guraju društveno, političko i kulturno jednoumlje te cenzuriraju neistomišljenike, netko treba tamo malo unijeti pravdu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare