To je to što me zanima!

Amerikanci se s najsnažnijim automobilom rugaju Bugattiju

Američki Hennessey se sprema za serijsku proizvodnju najsnažnijeg i najbržeg cestovnog automobila na svijetu.Usput se i rugaju Bugattiju čiji Chiron je osjetno slabiji i sporijiod novog Venoma F5
Vidi originalni članak

Hennessey Venom F5 nova je zvijezda među najekstremnijim, najskupljim i najbržim automobilima na svijetu. Samo nekoliko dana nakon što je Koenigsegg sa svojom Regerom svjetski rekord u ubrzanju i kočenju 0-400-0 km/h na scenu stupa novi igrač. I to prilično samouvjereno. Naime, predstavljajući motor ovog čudovišta na Instagramu Hennessey je dodao hashtagove  #bugatti #holdmybeer što je jasna poruka proizvođaču najekskluzivnijeg auta na svijetu. 

Naime, novi F5 je još prije dvije godine najavljen s motorom snage oko 1620 KS, no sada je tvrtka na Instagramu objavila da je razvoj Fury V8 Twin Turbo motora završen i da on zapravo ima 1843 KS što će biti apsolutni svjetski rekord za cestovne automobile s benzinskim motorom. 

S toliko snage Venom bi vrlo lako mogao probiti granicu od 500 km/h maksimalne brzine. S obzirom na to da će budući Bugatti Chiron Super Sport 300+ imati 1600 KS i biti ograničen na 440 km/h maksimalne brzine jasno zašto se Hennessey ruga svojem poznatijem i bogatijem konkurentu. Američka tvrtka već je podigla mnogo prašine 2014. godine kada su modelom Venom GT (1261 KS) pojurili 435 km/h i oborili brzinski rekord za cestovne automobile. Ipak, rekord nije priznat jer nisu ispunjeni svi uvjeti za to. 

Venom F5 bit će proizveden u samo 24 primjeraka, a trebao bi stajati oko 1,4 milijuna eura bez poreza. Za usporedbu Chiron Super Sport 300+ trebao bi stajati više od 3,5 milijuna eura, a proizvest će samo 30 primjeraka. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Ragnarr 13.10.2019.

    Zato se Rimac ruga svima njima.

  • Hasky1982 11.10.2019.

    Zar je toliko teško prije pisanja članka otići na youtube i pogledat video u kojem je bugati vec postigao 490+ kmh 👍😉

  • volimpršut 11.10.2019.

    Čemu? Čemu svi bjesni auti na cestama pogotovo kad dolaze švabe i ostali kod nas sa bjesnim autima sa preko 300ks ali nemaju pojma to voziti svi su usrani,voze do Splita 40km na sat,i nije mi jasno što kupuju te aute?!Švabama,Austrijancima.itd..bi trebao biti limit Smart,renault 4(mali div)..kad švabo vidi na cesti znak 40km/h taj ako treba do Đevđelije vozi 40km/h,a kad vidi punu crtu nedaj bože da ga ideš preticati odmah trubi,blenda maše rukama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare