Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
41 komentara

Amerikanci se s najsnažnijim automobilom rugaju Bugattiju

Američki Hennessey se sprema za serijsku proizvodnju najsnažnijeg i najbržeg cestovnog automobila na svijetu.Usput se i rugaju Bugattiju čiji Chiron je osjetno slabiji i sporijiod novog Venoma F5

Foto: Hennessey
41 komentara

Hennessey Venom F5 nova je zvijezda među najekstremnijim, najskupljim i najbržim automobilima na svijetu. Samo nekoliko dana nakon što je Koenigsegg sa svojom Regerom svjetski rekord u ubrzanju i kočenju 0-400-0 km/h na scenu stupa novi igrač. I to prilično samouvjereno. Naime, predstavljajući motor ovog čudovišta na Instagramu Hennessey je dodao hashtagove  #bugatti #holdmybeer što je jasna poruka proizvođaču najekskluzivnijeg auta na svijetu. 

Foto: Hennessey

Naime, novi F5 je još prije dvije godine najavljen s motorom snage oko 1620 KS, no sada je tvrtka na Instagramu objavila da je razvoj Fury V8 Twin Turbo motora završen i da on zapravo ima 1843 KS što će biti apsolutni svjetski rekord za cestovne automobile s benzinskim motorom. 

Foto: Hennessey S toliko snage Venom bi vrlo lako mogao probiti granicu od 500 km/h maksimalne brzine. S obzirom na to da će budući Bugatti Chiron Super Sport 300+ imati 1600 KS i biti ograničen na 440 km/h maksimalne brzine jasno zašto se Hennessey ruga svojem poznatijem i bogatijem konkurentu. Američka tvrtka već je podigla mnogo prašine 2014. godine kada su modelom Venom GT (1261 KS) pojurili 435 km/h i oborili brzinski rekord za cestovne automobile. Ipak, rekord nije priznat jer nisu ispunjeni svi uvjeti za to. 

Foto: Hennessey

Venom F5 bit će proizveden u samo 24 primjeraka, a trebao bi stajati oko 1,4 milijuna eura bez poreza. Za usporedbu Chiron Super Sport 300+ trebao bi stajati više od 3,5 milijuna eura, a proizvest će samo 30 primjeraka. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message