To je to što me zanima!

Analizirali 60 zemalja: Koliko je dobra naša cyber sigurnost?

Analitičari iz Comparitecha u svojoj studiji proučavali su 60 zemalja svijeta, a Hrvatska se ovdje našla na 43. mjestu, dok je na posljednjem 60. mjestu Japan kao zemlja s najboljom kibernetičkom sigurnosti
Vidi originalni članak

Naši životi sve više se odvijaju u digitalnom svijetu, a uz tu gomilu podataka, što uključuje i osobne informacije, kibernetička sigurnost sve je važnija. No tu se nameće i pitanje koje su zemlje na svijetu najsigurnije informatički i možemo li se negdje uopće smatrati apsolutno sigurnima. 

Analitičari iz Comparitecha u svojoj studiji proučavali su 60 zemalja svijeta i otkrili goleme razlike ključnih čimbenika kibernetičke sigurnosti, poput zaraze zlonamjernim softverima, pripravnosti na napade ili zakonodavstva u tim zemljama. 

Glavni zaključak je kako niti jedna zemlja ne briljira u svim područjima te bi svaka trebala niz temeljitih poboljšanja. No, Comparitech je rangirao te zemlje prema sedam kriterija, a najbolju ocjenu ostvario je Japan koji je na 60. mjestu. Hrvatska se ovdje nalazi na solidnom 43. mjestu, odnosno u gornjoj polovici sigurnih zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • TITO LEGENDA HEROJ 09.02.2019.

    01001110 01000101 01001101 01000001

  • 07.02.2019.

    U Hrvatskoj nema velikih hakerskih napada. Paraobavještajno podzemlje koristi softver za masovni nadzor elektroničke komunikacije s ciljem upadanja u pametne telefone kako bi iskopali nešto prljavo o političarima i tako ih držali u šaci. To je najmoćnija tehnologija koja se koristi i u svijetu i u HR. Uglavnom se koristi za kriminalne svrhe. Osobno znam primjer di se koristila kako bi se zataškala elitna prostitucija.

  • Jedan_dečko 07.02.2019.

    O kakvoj sigurnosti pricate kad vecina ljudi danas koristi google chrome ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare