Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Analizirali 60 zemalja: Koliko je dobra naša cyber sigurnost?

Analitičari iz Comparitecha u svojoj studiji proučavali su 60 zemalja svijeta, a Hrvatska se ovdje našla na 43. mjestu, dok je na posljednjem 60. mjestu Japan kao zemlja s najboljom kibernetičkom sigurnosti

Foto: Dreamstime
12 komentara

Naši životi sve više se odvijaju u digitalnom svijetu, a uz tu gomilu podataka, što uključuje i osobne informacije, kibernetička sigurnost sve je važnija. No tu se nameće i pitanje koje su zemlje na svijetu najsigurnije informatički i možemo li se negdje uopće smatrati apsolutno sigurnima. 

Analitičari iz Comparitecha u svojoj studiji proučavali su 60 zemalja svijeta i otkrili goleme razlike ključnih čimbenika kibernetičke sigurnosti, poput zaraze zlonamjernim softverima, pripravnosti na napade ili zakonodavstva u tim zemljama. 

Glavni zaključak je kako niti jedna zemlja ne briljira u svim područjima te bi svaka trebala niz temeljitih poboljšanja. No, Comparitech je rangirao te zemlje prema sedam kriterija, a najbolju ocjenu ostvario je Japan koji je na 60. mjestu. Hrvatska se ovdje nalazi na solidnom 43. mjestu, odnosno u gornjoj polovici sigurnih zemalja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message