To je to što me zanima!

Apple se ispričao za usporene telefone, ovako se žele iskupiti

Nakon priznanja da su usporavali telefone i niza tužbi, Apple se napokon i ispričao za prevaru korisnika kojima su usporavali telefone. Sad će nuditi puno jeftiniju zamjenu starijih baterija
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko dana žestokih napada i kritika, Apple se u četvrtak napokon ispričao zbog toga što su namjerno usporavali starije telefone kako bi im sačuvali baterije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nekoliko dana priznali su da su ovo radili sa starijim modelima iPhonea, ali tek nakon što je GeekBench potvrdio na testu da telefoni ne rade kao što bi trebali. 

Kao pokušaj iskupljenja za cijeli 'nesporazum', kako ga nazivaju u Appleu, američka kompanija sada će korisnicima koji imaju iPhone 6 (i noviji) ponuditi zamjenu baterija za samo 29 dolara. Zamjenu baterija izvan jamstva inače su naplaćivali čak 80 dolara. Uz to, najavili su da će sljedeće godine objaviti i softverski dodatak preko kojeg će korisncii moći bolje pratiti stanje baterije u telefonima.

OSJEĆAJU SE PREVARENIMA Gomilaju se tužbe nakon što su priznali da usporavaju iPhone

Apple u svojoj isprici navodi da im je cilj bio produljiti životni vijek telefona, a navode i da su baterije 'potrošni dio'. Problem kod cijele ove ponude je i što će ona trajati samo do prosinca sljedeće godine. 

Mnogi su korisnici Appleovih telefona bili uvjereni da im Apple namjerno usporava telefone, uz pretpostavku da ih se tako pokušava natjerati da zamijene uređaje. Apple u svom pojašnjenju navodi detaljnije zbog čega su usporavali telefone. Kako baterije telefona stare, one nisu dovoljno moćne da ispravno napajaju procesor i zbog toga ih Apple usporava kako bi sve bilo funkcionalno te kako bi spriječili iznenadna gašenja telefona. 

ŠTEDI STRUJU Muči vas baterija na iPhoneu? Riješit će to maska od grafena

Sve je to izazvalo bijes korisnika, gubitak povjerenja i tužbe, a Apple u svom pismu navodi kako 'povjerenje korisnika znači sve'. Dodaju da neće prestati raditi na tome da ga zasluže i održe.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • AnonymAnus 30.12.2017.

    Znači kad te ulove da nekaj muljaš to nazoveš nesporazumom i svi grijesi su ti oprošteni, mashala

  • lobotomija 29.12.2017.

    I sada ce opet zgrnuti lovu na te baterije od 29.- USD....Ako I-phone ima tvornicku cijenu od cca 260.- USD,onda baterija ne kosta vise od 5.-USD.

  • Roy Ban 29.12.2017.

    Koi su to lopovi. Iphone mi svakog dana primjetno bio sve sporiji dok ga nisam bacio. Sad opet žele zaradit i na baterijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare