Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Apple se ispričao za usporene telefone, ovako se žele iskupiti

Nakon priznanja da su usporavali telefone i niza tužbi, Apple se napokon i ispričao za prevaru korisnika kojima su usporavali telefone. Sad će nuditi puno jeftiniju zamjenu starijih baterija

FILE PHOTO: Different iPhone 8 models are displayed during an Apple launch event in Cupertino
Foto: Stephen Lam
24 komentara

Nakon nekoliko dana žestokih napada i kritika, Apple se u četvrtak napokon ispričao zbog toga što su namjerno usporavali starije telefone kako bi im sačuvali baterije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije nekoliko dana priznali su da su ovo radili sa starijim modelima iPhonea, ali tek nakon što je GeekBench potvrdio na testu da telefoni ne rade kao što bi trebali. 

FILE PHOTO: A customer tests the features of the newly launched iPhone X at VIVA telecommunication store in Manama | Autor: Hamad I Mohammed Foto: Hamad I Mohammed

Kao pokušaj iskupljenja za cijeli 'nesporazum', kako ga nazivaju u Appleu, američka kompanija sada će korisnicima koji imaju iPhone 6 (i noviji) ponuditi zamjenu baterija za samo 29 dolara. Zamjenu baterija izvan jamstva inače su naplaćivali čak 80 dolara. Uz to, najavili su da će sljedeće godine objaviti i softverski dodatak preko kojeg će korisncii moći bolje pratiti stanje baterije u telefonima.

OSJEĆAJU SE PREVARENIMA Gomilaju se tužbe nakon što su priznali da usporavaju iPhone

Apple u svojoj isprici navodi da im je cilj bio produljiti životni vijek telefona, a navode i da su baterije 'potrošni dio'. Problem kod cijele ove ponude je i što će ona trajati samo do prosinca sljedeće godine. 

Apple CEO Tim Cook views the new MacBook Pro in the demo room after an Apple media event in Cupertino | Autor: BECK DIEFENBACH Foto: BECK DIEFENBACH

Mnogi su korisnici Appleovih telefona bili uvjereni da im Apple namjerno usporava telefone, uz pretpostavku da ih se tako pokušava natjerati da zamijene uređaje. Apple u svom pojašnjenju navodi detaljnije zbog čega su usporavali telefone. Kako baterije telefona stare, one nisu dovoljno moćne da ispravno napajaju procesor i zbog toga ih Apple usporava kako bi sve bilo funkcionalno te kako bi spriječili iznenadna gašenja telefona. 

ŠTEDI STRUJU Muči vas baterija na iPhoneu? Riješit će to maska od grafena

Sve je to izazvalo bijes korisnika, gubitak povjerenja i tužbe, a Apple u svom pismu navodi kako 'povjerenje korisnika znači sve'. Dodaju da neće prestati raditi na tome da ga zasluže i održe.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message