Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
28 komentara

Muči vas baterija na iPhoneu? Riješit će to maska od grafena

NanoCase maska za iPhone uskoro stiže na Indiegogo, a izrađena je od grafena koji iznimno dobro provodi toplinu te bi, navode kreatori, trebala omogućiti 20 posto učinkovitiji rad baterije

Foto: NanoCase
28 komentara

Grafen je lagan, čvrst i fleksibilan materijal koji ima izvanredna mehanička svojstva, pa će se koristiti i u baterijama koje se brzo pune, a stiže i na maske naših mobitela koje će moći iskoristiti njegove prednosti. 

Iznimno tanka maska stiže na iPhone 7, 8 i X, a osim dodatnog osiguranja samog uređaja poslužit će i u boljem hlađenju telefona. Grafen provodi toplinu 10 puta brže od bakra, navode kreatori ove maske, a u konačnici takva maska može omogućiti do 20 posto bolji rad baterije, piše TechRadar.

NanoCase maska bi trebala koštati oko 255 kuna, a uskoro bi trebala biti dostupna u kampanji na Indiegogo platformi.

Ovakva maska stiže u vrijeme kad je Apple priznao da su usporavali rad starijih iPhonea kako bi smanjili opterećenje baterija i zaštitili telefone. 

REUTERS/Pixsell ŠTO JOŠ TAJE? Pa im ti vjeruj: Apple priznao da usporavaju starije telefone
Odmah nakon priznanja iz Applea stigle su i prve tužbe. Preko odvjetnika iz Los Angelesa dva su korisnika tužila Apple navodeći da nikad nisu pristali na to da im kompamnija usporava telefon, prenosi USA Today.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message