To je to što me zanima!

Dronom od Zadra na Ugljan: Za 12 minuta stigao Poštin paket

Dron koji se koristi u testiranju može prenijeti teret do 200 grama, a leti potpuno autonomno unaprijed programiranom rutom. Testiranje će pokazati mogućnosti korištenja drona u dostavi pisama i paketa
Vidi originalni članak

Kompanijama koje testiraju korištenje dronova za dostave sada se priključila i Hrvatska pošta koja je dronom dostavila prvi paket, i to iz Zadra na Ugljan. Autonomni dron iz Gaženice u Preko letio je 12 minuta.

Tijekom pilot-projekta dron je desetak puta uspješno dostavio pošiljke od Gaženice do Preka, a letio je i po buri. Dron koji se koristi u testiranju može prenijeti teret do 200 grama, a leti potpuno autonomno unaprijed programiranom rutom. Testiranje će pokazati mogućnosti korištenja drona u dostavi pisama i paketa između poštanskih ureda te ukazati koje su potrebe Hrvatske pošte za ovakvom vrstom tehnologije. 

Dronovi su već dokazali svoju korisnost u kriznim situacijama i na teško dostupnim područjima, prilikom dostave, primjerice, lijekova ili protuotrova, a neke industrije već su ih uvele u svoje poslovanje. Tako se dronovi koriste pri urbanom planiranju, geografskom mapiranju, u arheologiji i građevini te poljoprivredi.

Inače, nedavno je Pošta u svojem sortirnom centru uvela i autonomne robote hrvatske tvrtke Gideon Brothers.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • miha-m 23.11.2020.

    Hrvatska tvrtka "Gideon Brothers"??? 🤔🤔

  • 24.01.2020.

    A kada lova krene biti će protuavionska odbrana do otoka,rokaj

  • max2017 24.01.2020.

    normalna pošta-pošiljka od OS do ZG -12 dana ......pismo zg-crikva-6 dana, ..preporučeno koverta zg-krk 17 dana ......a od KINE do ZG 3 dana a onda od hit pošte u V.Gorici do podsljemena 19 dana kiseljenja u sustavu.........SKUPO ko da imaju eskadrilu jastreba !.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare