To je to što me zanima!

Europska komisija o kupnji Twittera: 'Sve platforme moraju poštovati europska pravila'

Bilo da je riječ o automobilima ili o društvenim mrežama, sve kompanije koje posluju u Europi moraju poštovati naša pravila, priopćili su
Vidi originalni članak

Europska komisija nije u utorak htjela komentirati odluku Elona Muska o kupnji Twittera, ali je istaknula da se pravila EU-a o digitalnim uslugama primjenjuju na sve velike platforme.

“Akt o digitalnim uslugama primjenjuje se na sve velike platforme kako bi se osiguralo da njihova moć nad javnom raspravom bude pod demokratskom kontrolom da bi se zaštitila temeljna prava online”, izjavio je glasnogovornik Komisije Johannes Bahrke.

Upravni odbor Twittera prihvatio je ponudu za preuzimanje američkog milijardera Elona Muska vrijednu 44 milijarde dolara.

MILIJARDE ZA SLOBODU GOVORA Za Twitter dao dva proračuna Hrvatske. Stručnjaci u strahu gledaju na Muskovu kupovinu

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton poručio je preko Twittera da sve kompanije koje posluju u Europi moraju poštovati europska pravila.

“Bilo da je riječ o automobilima ili o društvenim mrežama, sve kompanije koje posluju u Europi moraju poštovati naša pravila, bez obzira tko su im dioničari”, napisao je Breton.

Elon Musk, vlasnik Tesle, vodećeg proizvođača električnih automobila, poručio je da je sloboda izražavanja temelj demokracije i da se nada da će njegovi najžešći kritičari ostati na Twitteru.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Bymbo 28.04.2022.

    Musk je kupio Twiter da okupi "teoretičare zavjera" na jednom mjestu i sve slobodo misleče kako bi ih locirali-identificirali-uništili, vrlo jednostavno, on je igrač duboke države koji radi za njih. Sada su glavna prijetnja slobodo misleči i "teoretičari zavjera" jer istina je otrov za laži koje preko mainstreama nameču čovječanstvu.

  • Paulaxu 27.04.2022.

    🍓 Lijеp pоzdrav! Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel pоčetnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku 👉 https://me.sv/id390579

  • IPswič 27.04.2022.

    Privatno vlasništvo je zaštićeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare