To je to što me zanima!

Fiat temeljito obnovio Tipo, a sad postoji i kao crossover

Promjene na Fiatovom povoljnom kompaktu su klasične za redizajn, a najveća novost je Tipo Cross, nova crossover izvedba s dizajnom kojim podsjeća na SUV
Vidi originalni članak

Redizajnirani Tipo se od dosadašnjeg modela razlikuje izgledom prednjeg dijela. Novi su branik, maska i LED svjetla, a tu je i novi dominanti natpis "FIAT" na maski koji je zamijenio dosadašnji logo. Auto je dobio i nove naplatke te dvije nove boje. 

U unutrašnjosti se najviše ističu novi digitalni instrumenti koji su dijagonale 7" i nude brojne nove funkcije. Oni dolaze u kombinaciji s novim većim i naprednijim dodirnim zaslonom dijagonale 10,25". Promijenjeni su i neki drugi dijelovi unutrašnjosti . Tu su tako novi elegantniji upravljač, nove presvlake sjedala i neki drugi detalji. 

S redizajnom Tipo je dobio i nove štedljivije i čišće motore. Dosadašnji atmosferski benzinski motor snage 95 KS zamijenjen je turbo benzincem obujma jedne litre sa 100 KS i 190 Nm (prethodnik je imao samo 127 Nm). Dizelski motori su prerađeni. Osnovni i dalje razvija 95 KS, a snažnija varijanta 130 umjesto dosadašnjih 120 KS. Auto je dobio i nove sustave za pomoć u vožnji te sigurnosne sustave. 

Najveća novost je izvedba Tipo Cross. Ova crossover izvedba inspirirana SUV-ovima pridružuje se limuzini (ne prodaje se u Hrvatskoj), karavanu i klasičnom kompaktu s petora vrata koji i dalje ostaju u ponudi. Auto ima plastične zaštitne ukrase na karoseriji i drugačije odbojnike.

Od podloge je udaljen dodatnih 4 centimetara, ima prerađen ovjes i veće kotače od klasičnog Tipa. Od njega je ukupno sedam centimetara viši što doprinosi izgledu SUV-a. Redizajnirani Tipo i novi Tipo Cross u hrvatsku dolaze do kraja godine. Cijene još nisu objavljene.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • comments 29.10.2020.

    Vozio 3 FIATa.. nikad ni najmanjeg problema...

  • Josper_1 27.10.2020.

    Imao masu Fiata i stvarno mi nije jasno od kid ta teza za mehanicara? Imam trenutno 2016. A klasu i 2019. GLC koji je vise u Emil F. nego na cesti. Komercijalno imam N1 Punto , Doblo i Ducato, pa ako netko moze reci zasto su to losi auti? Primjerice Punto kupljen 2012 1.r na plin, do sad 450 tkm na plindoslovno bez grsske, po 400, 500 tkm 1.6 mjt odradi bez greske itd, itd... Ako uzmemo manje aute, tko je kad sto na 1.2, 1.4 benz8ncu radio? Ako i ode motor za 100, 150e mozes birat drugi. Frend imao 1.9 jtdm, nije mogao za 200e prodt motor, sa motora prodao anlaser, alternator i dizne i ostalo bacio na otpad. Imao masu premium.marki, ali reci da je Fiat los auto je van svake pameti. Da bilo koji auto premium marke ima pouzdane motore ko Fiati bio bi to top auto.

  • -Lima-ZG-U-❤ 27.10.2020.

    Ma nikad vise tu krntiju... Nema goreg auta a ni boljeg za mehanicare jer si stalno kod njega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare