Obavijesti

Tech

Komentari 18

Fiat temeljito obnovio Tipo, a sad postoji i kao crossover

Fiat temeljito obnovio Tipo, a sad postoji i kao crossover
10

Promjene na Fiatovom povoljnom kompaktu su klasične za redizajn, a najveća novost je Tipo Cross, nova crossover izvedba s dizajnom kojim podsjeća na SUV

VIDEO

Redizajnirani Tipo se od dosadašnjeg modela razlikuje izgledom prednjeg dijela. Novi su branik, maska i LED svjetla, a tu je i novi dominanti natpis "FIAT" na maski koji je zamijenio dosadašnji logo. Auto je dobio i nove naplatke te dvije nove boje. 

Mountain Parking Lot

U unutrašnjosti se najviše ističu novi digitalni instrumenti koji su dijagonale 7" i nude brojne nove funkcije. Oni dolaze u kombinaciji s novim većim i naprednijim dodirnim zaslonom dijagonale 10,25". Promijenjeni su i neki drugi dijelovi unutrašnjosti . Tu su tako novi elegantniji upravljač, nove presvlake sjedala i neki drugi detalji. 

S redizajnom Tipo je dobio i nove štedljivije i čišće motore. Dosadašnji atmosferski benzinski motor snage 95 KS zamijenjen je turbo benzincem obujma jedne litre sa 100 KS i 190 Nm (prethodnik je imao samo 127 Nm). Dizelski motori su prerađeni. Osnovni i dalje razvija 95 KS, a snažnija varijanta 130 umjesto dosadašnjih 120 KS. Auto je dobio i nove sustave za pomoć u vožnji te sigurnosne sustave. 

Mountain Parking Lot

Najveća novost je izvedba Tipo Cross. Ova crossover izvedba inspirirana SUV-ovima pridružuje se limuzini (ne prodaje se u Hrvatskoj), karavanu i klasičnom kompaktu s petora vrata koji i dalje ostaju u ponudi. Auto ima plastične zaštitne ukrase na karoseriji i drugačije odbojnike.

Od podloge je udaljen dodatnih 4 centimetara, ima prerađen ovjes i veće kotače od klasičnog Tipa. Od njega je ukupno sedam centimetara viši što doprinosi izgledu SUV-a. Redizajnirani Tipo i novi Tipo Cross u hrvatsku dolaze do kraja godine. Cijene još nisu objavljene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle