To je to što me zanima!

Francuzi, Talijani i Amerikanci stvorili novu veliku auto tvrku

Potvrđeno je jedno od najvećih spajanja u povijesti autombilske industrije. Usko će francuski, talijanski i američki divovi biti u istoj kompaniji čije će središte smjestiti u Nizozemsku
Vidi originalni članak

Talijansko - američki FCA i Francuski PSA spojit će se u jednu tvrtku. Tako će nastati novi automobilski div koji će biti vlasnik marki Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Dodge Jeep, Lancia, Maserati, Citroën, Peugeot, Opel, DS, RAM, Abarth... Tvrtke će se spojiti po modelu 50:50 i tako stvoriti četvrtog najvećeg proizvođača automobila na svijetu s godišnjom proizvodnjom od gotovo devet milijuna automobila. Središte nove tvrtke čije se ime još ne zna bit će u Nizozemskoj.

Spajanje će značiti novo preslagivanje po markama, zajedničke projekte i osjetno smanjenje troškova u iznosu od 3,7 milijardi eura godišnje bez otpuštanja radnika ili zatvaranja tvornica. John Elkann dosadašnji šef FCA bit će direktor nove tvrtke, a predsjednik nadzornog odbora bit će Carlos Tavares, dosadašnji šef PSA.

VELIKO SPAJANJE Citroën, Peugeot, Opel, Fiat i Jeep bit će u istoj kompaniji?

Idi na 24sata

Komentari 32

  • BlackRaven 02.11.2019.

    kad citam kometare nekih odmah imam sliku - krumpir u glavi , Wagen na cesti. Takvi neznaju dalje od golfa , nit intelektualno nit financijski, i to stare dvice za parsto eura. I onda se nadju komentirati auto industriju i marke koje kostaju dvostruko vise nego njihove kuce, tipa Alfa Quadrifoglio. Ili DS 7, ili Renault 5008 ..A dali bi desnu ruku i dupe samo da mogu sjest u njih ;)

  • John Doe Jr. 02.11.2019.

    ukrali mu alfu, prijavio policiji rekli mu da pogleda u auto servisima

  • bolna_istina 01.11.2019.

    Jednom kada kupiš Alfa Romeo nikada ga ne prodaš, jer ga nitko neće kupiti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare