Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Citroën, Peugeot, Opel, Fiat i Jeep bit će u istoj kompaniji?

Francuski PSA, vlasnik Citroëna i Peugeota i talijansko - američki FCA u čijem su vlasništvu Fiat i Jeep pregovaraju o spajanju. Uspiju li progovori nastat će jedna od najvećih automobilskih tvrtki na svijetu

Foto: Dreamstime
29 komentara

Talijansko - američki FCA (Fiat Chrysler Automobiles) traži partnera, a ovih dana su se pojavile vijesti o pregovorima ove tvrtke sa francuskim PSA o spajanju. Obje tvrtke nisu dematirale glasine, štoviše potvrdile su da pregovaraju, ali i odbile iznijeti više detalja.

Foto: Peugeot

Ako se FCA i PSA spoje u jednu kompaniju “pod istim bi se krovom” našli Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Dodge Jeep, Lancia, Maserati, Citroën, Peugeot, Opel, DS i još nekoliko poznatih marki automobila. PSA i Fiat desetljećima su surađivali na zajedničkom razovju i proizvodnji raznih modela kombi vozila.  

Foto: Fiat

Spajanje koncerna FCA s PSA nastao bi divovski automobilski koncern vrijedan oko 40 milijardi Eura. Taj koncern, uzmemo li u obzir trenutnu prodaju, bio bi četvrti najjači na svijetu. Hoće li pregovori uspjeti je neizvjesno, a FCA ovo nije prvi pokušaj spajanja s nekim francuskim koncernom. Naime, ranije ove godine pregovaralo se o spajanju s Renaultom, no Francuska vlada i Renaultov partner Nissan nisu podržali ideju pa se od daljnjih pregovora odustalo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message