To je to što me zanima!

Futurističko rješenje za gužve: Taksijem letio iznad Singapura

Singapur bi trebao biti i među prvim gradovima koji će dobiti ovakav leteći taksi kao novu uslugu prijevoza, a to bi trebalo biti kroz dvije do četiri godine. Moći će prevoziti dvoje putnika
Vidi originalni članak

Volocopter izgleda poput divovskog drona, no ovo je jedan od najrazvijenijih letećih taksija koji će moći prevoziti dvoje ljudi. Njemačka kompanija koja ga je kreirala u utorak ga je testirala iznad Singapura, a kompanija se nada da će njihova letjelica u bliskoj budućnosti donijeti revluciju i rješenje za velike gužve u azijskim gradovima, piše AFP.

Hibrid između drona s 18 rotora i malog helikoptera u konačnici bi trebao biti potpuno autonoman, ali tijekom ovog testa u letjelici je bio i pilot zbog sigurnosti. 

Prije leta na nebu iznad Singapura, Volocopter je već obavio testove u Dubaiju, Helsinkiju, Las Vegasu te u Njemačkoj, no ovo je bio prvi u centru nekog grada.

TESTIRAT ĆE IH U NJEMAČKOJ Airbusovi leteći taksiji već ove godine kreću na probne letove  

Singapur bi trebao biti i među prvim gradovima koji će dobiti ovakav leteći taksi kao novu uslugu prijevoza, a to bi trebalo biti kroz dvije do četiri godine. 

- Želimo ovo dovesti u Džakartu, Manilu i Bangkok jer imaju veliku potrebu za takvim prijevozom. Indija i Kina također - rekao je Florian Reuter, direktor Volocoptera. 

ZA VOŽNJU OD 40 KM - 600 KUNA Dosta vam je gužve? E, uskoro ćete moći pozvati - leteći taksi

Ove metropole su među brojnim gradovima s nesnosnim gužvama, a kompanija se nada da će njihov leteći prijevoz ponuditi brzi transport na određenim rutama poput Marina Baya i otoka Sentosa. Inače, u Singapuru su predstavili i VoloPort, platformu i putnički terminal s kojeg će polijetati budući putnici.

Naravno, Volocopter je samo jedna od kompanija koje rade na ovakvim letjelicama, a tu su i Uber i Kitty Hawk, tvrtka iza koje stoji Googleov suosnivač Larry Page.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 22.10.2019.

    onda koliko bi ih trebalo u new yorku

  • Crvena Armija 22.10.2019.

    Čuo sam da je Milanče Banditić već naručio 10 komada za njega i pajdaše da lete po Zagrebu.

  • sputnik57_1 22.10.2019.

    Ma gluposti... Kao da će ih opet moći bilo tko voziti, već i za to treba letačka dozvola jer letjelica sudjeluje u zračnom prometu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare