To je to što me zanima!

Gaming računala iz Hrvatske kreću u svoj europski pohod

Mikronis je ovih dana predstavio Avenio Gepard seriju gaming računala vrhunskih performansi koja su krenula u prodaju, a uskoro bi se mogla naći i na europskom tržištu
Vidi originalni članak

Vrhunska gaming računala iz Hrvatske uskoro bi mogla krenuti i u osvajanje istočnoeuropskog tržišta s više od 100 milijuna ljudi. Iza Avenio branda stoji Mikronis, koji je u posljednjih nekoliko godina oživio vlastiti brand, a sada predstavio i cijelu liniju računala za najzahtjevnije korisnike, gamere i profesionalce. 

Ukupno smo vidjeli pet različitih računala, svaki sa posebnom namjenom, dok je šesti Avenio Gepard Mini tek najavljen, a radi se o računalu koje će dimenzijama biti bliže konzolama, ali će nuditi i moćne PC performanse. Zbog vrhunskih komponenti, računala nisu najjeftinija, ali ono što im je veliki plus je garancija od pet godina i to na cijelu konfiguraciju te rok od 48 sati unutar kojih će servis otkloniti svaki kvar. 

Početni model u seriji bit će Avenio Gepard sa Intelovim Z170 čipsetom, dvije Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice (ili Radeon RX480), vodenim hlađenjem, SSD diskom iz Samsunga. Dobar detalj na samom kućištu su ručke između kojih možete staviti tipkovnicu, ako ga trebate prenositi te stalak za slušalice. 

Nakon njega slijedi Gepard Extreme s kvalitetnijim hlađenjem, kućištem koje možete personalizirati, podrškom do Quad SLI grafike. 

Gepard Designer stiže u prozirnom kućištu koje također možete urediti po vlastitim željama, a cijelu instalaciju moći ćete objesiti na zid. 

Avenio Studio su pak razvili u suradnji s poznatim producentom Kooladeom (Matko Šašek), a radi se o konfiguraciji koju će cijeniti glazbenici jer ne proizvodi nikakvu buku. Ovo računalo nema pomičnih dijelova, a kako bi ostvarili 0 dB morali su ugraditi nešto stariju Nvidijinu 750 Ti grafičku karticu s pasivnim hlađenjem. Uz njega su predstavili i radnu stanicu, koja se kao i ostala računala može potpuno personalizirati na Avenio stranicama, a upravo o toj personalizaciji ovisi i cijena svakog Geparda. Početni Gepard tako počinje od 12.600 kuna. 

Što se lansiranja na europskom tržištu tiče, iz Mikronisa su rekli kako očekuju da će sa stranim partnerom uskoro potpisati lansiranje računala na tržištima istočnog dijela Europe, na kojem ima do 180 milijuna ljudi.

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Ninja 09.11.2016.

    Trenutno si slazem pc , sve cu si narucit iz Amazona jer su govna u HR napumpala cijenu da to nisu istine. Komp koji nema priblizno dobre specifikacije kao sto ce moj biti kostaju preko 17000kn u Mikronisu npr. (Pricamo o ovim modelima sta ih prodaju u Mikronisu ...) Znaci ovako: Corsair kuciste (rebuild for water cooling system) Asus ROG Maximus Viii Skylake (maticna) Intel i7 6700K (procesor) Corsair Hydro H115i (vodeno hladenje) Asus Strix AMD RX480 8GB (graficka) Corsair RAM 2x8GB Dominator Platinum 3000MHz +Corsair cherry RGB tipkovnica cca 800kn +Corsair Mouse cca 500kn Jeben PC za cca 13000kn sve iz vana dok bi me to ovdje u npr. links (kostalo 15000+ kn...) I siguran sam da dere sve te pc-e iz Mikronisa od 18000kn pa na dalje. Toliko od mene. LP

  • capo 07.11.2016.

    Super sve, al plaćati toliku cijenu samo zbog garancije od 5 godina i teoretskog popravka unutar 48 sati... Ako već slažeš PC od skupih komponenti, onda one već imaju 5 godina garanciju, a i uglavnom su vrhunske kvalitete i sigurno se neće pokvariti ni za 10 godina. S druge strane 5 godina je prilično dugo u svijetu PC-a i baš me zanima kak će to oni popraviti nešto unutar 48 sati ako ti nešto ode, kao npr. ploča, nakon 4,5 godine.

  • Big_Daddy 👊😎 06.11.2016.

    Ma koja mrtva gaming računala iz Hrvatske??? koja firma proizvodi djelove a da je iz Hrvatske i na našem je tlu i vlasništvu koja??? Kako možete uopče staviti takav naslov kada je to laž i nije istina. Pa tako može i klinjo koji se imalo kuži složit konfu bez problema i natrpat je memorijom i Grafama bez problema uz neku finiju svotu love. Kakva Hrvatska računala molim vas?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare