Obavijesti

Tech

Komentari 51

Gaming računala iz Hrvatske kreću u svoj europski pohod

Gaming računala iz Hrvatske kreću u svoj europski pohod
6

Mikronis je ovih dana predstavio Avenio Gepard seriju gaming računala vrhunskih performansi koja su krenula u prodaju, a uskoro bi se mogla naći i na europskom tržištu

VIDEO

Vrhunska gaming računala iz Hrvatske uskoro bi mogla krenuti i u osvajanje istočnoeuropskog tržišta s više od 100 milijuna ljudi. Iza Avenio branda stoji Mikronis, koji je u posljednjih nekoliko godina oživio vlastiti brand, a sada predstavio i cijelu liniju računala za najzahtjevnije korisnike, gamere i profesionalce. 

Ukupno smo vidjeli pet različitih računala, svaki sa posebnom namjenom, dok je šesti Avenio Gepard Mini tek najavljen, a radi se o računalu koje će dimenzijama biti bliže konzolama, ali će nuditi i moćne PC performanse. Zbog vrhunskih komponenti, računala nisu najjeftinija, ali ono što im je veliki plus je garancija od pet godina i to na cijelu konfiguraciju te rok od 48 sati unutar kojih će servis otkloniti svaki kvar. 

8
| Foto: Mikronis

Početni model u seriji bit će Avenio Gepard sa Intelovim Z170 čipsetom, dvije Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice (ili Radeon RX480), vodenim hlađenjem, SSD diskom iz Samsunga. Dobar detalj na samom kućištu su ručke između kojih možete staviti tipkovnicu, ako ga trebate prenositi te stalak za slušalice. 

Nakon njega slijedi Gepard Extreme s kvalitetnijim hlađenjem, kućištem koje možete personalizirati, podrškom do Quad SLI grafike. 

Gepard Designer stiže u prozirnom kućištu koje također možete urediti po vlastitim željama, a cijelu instalaciju moći ćete objesiti na zid. 

Avenio Studio su pak razvili u suradnji s poznatim producentom Kooladeom (Matko Šašek), a radi se o konfiguraciji koju će cijeniti glazbenici jer ne proizvodi nikakvu buku. Ovo računalo nema pomičnih dijelova, a kako bi ostvarili 0 dB morali su ugraditi nešto stariju Nvidijinu 750 Ti grafičku karticu s pasivnim hlađenjem. Uz njega su predstavili i radnu stanicu, koja se kao i ostala računala može potpuno personalizirati na Avenio stranicama, a upravo o toj personalizaciji ovisi i cijena svakog Geparda. Početni Gepard tako počinje od 12.600 kuna. 

Što se lansiranja na europskom tržištu tiče, iz Mikronisa su rekli kako očekuju da će sa stranim partnerom uskoro potpisati lansiranje računala na tržištima istočnog dijela Europe, na kojem ima do 180 milijuna ljudi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno