To je to što me zanima!

GTA 5 na PlayStationu 5 i Xbox Series X obećava bolje vizuale, ali i gušću vegetaciju i promet

Rockstar je potvrdio 4K rezoluciju i ray tracing, brža učitavanja, ali i bolja osvjetljenja u odnosu na sjene. Refleksije vode i drugih elemenata bit će realističnije, a vatrene eksplozije još ljepše i bombastičnije
Vidi originalni članak

Rockstar Games ovih je dana objavio detalje u poboljšanjima grafike za konzole nove generacije. GTA 5 i GTA Online tako će dobiti 'najbolje vizuale' u kojima već uživaju PC igrači, barem tako tvrdi Rockstar. Tu je nativna 4K rezolucija, povećan broj sličica u sekundi s 30 na 60, ali i oštrije teksture s HDR-om i ray tracingom.

S još bujnijom vegetacijom i gušćim prometom, refleksije vode bit će čišće, a vatrene eksplozije još šarenije nego dosad. Naravno, sva ta poboljšanja bit će kombinirana kroz čak tri različita grafička moda koja je Rockstar pripremio, gdje će uz standardni Fidelity mod i Performance mod, biti i hibrid ta dva - tzv. Performance RT, koji će skalirati 4K rezoluciju s ray tracingom i ciljati na 60 sličica po sekundi.

Valja napomenuti da PC verzija iz 2015. nema službenu podršku za ray tracing, ali to i dalje nije spriječilo moddere da igru učine ljepšom nego što će vjerojatno izgledati na novim konzolama. Premda je prva verzija igre izašla još 2013. na PlayStationu 3 i Xboxu 360, nadogradnja za PlayStation 5 i Xbox Series X/S neće biti besplatna.

Čak tri grafička moda

Fidelity mod fokusira se na maksimalne vizuale i najbolju rezoluciju, ali žrtvuje glatkoću igrivosti na samo 30 sličica po sekundi. Nativna 4K rezolucija u ovom će se modu vrtjeti na PlayStationu 5 i Xbox Series X konzolama, dok će kod slabije Xbox Series S biti skalirana.

NEMA BESPLATNE NADOGRADNJE GTA 5 za PlayStation 5 koštat će 10 eura prva tri mjeseca, a za Xbox Series konzole 20 eura

Performance mod cilja na 60 sličica po sekundi, ali će za razliku od punokrvnog 4K ovdje ta rezolucija biti skalirana na PS5 i Series X, dok će Series S zadržati 1080p rezoluciju.

Mod ekskluzivan za PS5 i Series X bit će Performance RT, koji će kombinirati prva dva zadržavajući ray tracing sa skaliranjem 4K rezolucije i ciljanjem na 60 sličica po sekundi.

PlayStation 5 igrači uživat će dodatno zahvaljujući DualSense kontroleru

Rockstar je naveo i 'nove razine responzivnosti' za PlayStation 5 igrače, čiji DualSense kontroler ima podršku za adaptivne okidače. Tako bi PlayStation 5 igrači (uz ostalo) trebali osjetiti promjenu vremena u Los Santosu, trenje terena po kojem voze, ali i eksplozije koje će biti intenzivnije nego dosad. Sve to bit će predivno i za čuti zahvaljujući Tempest 3D zvuku na PlayStationu 5 te Spatial Soundu na Xbox Series konzolama.

Zanemarena nije niti GTA Online komponenta, gdje osim što se radi o više od četrdeset velikih dodataka unazad osam godina, Rockstar uvodi i tzv. Career Builder koji će pomoći novim igračima da se lakše uhodaju u multiplayer svijet Los Santosa. Prema posljednjim informacijama, GTA 5 za nove konzole koštat će 10 eura na PlayStationu 5, a 20 na Xbox Series konzolama. Ta promotivna cijena zadržat će se do 14. lipnja ove godine, kad će se povisiti na 40 eura za sve konzole.

GTA Online PlayStation igrači u tom razdoblju dobivaju gratis, dok će oni na Xboxu morati platiti 10 eura. Za obje skupine će pak, nakon 14. lipnja, GTA 5 Online zasebno koštati 20 eura.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare