To je to što me zanima!

Hrvatski robot-pauk STEMI odlazi i u osvajanje Amerike

Šesteronožni robotski pauk služi kako bi mlade učio robotici i programiranju, a njegovi kreatori predstavit će ga u siječnju na CES-u u Las Vegasu
Vidi originalni članak

Hrvatski robot-pauk STEMI u siječnju će se predstaviti i američkoj publici na CES-u u Las Vegasu, a upravo je jedan od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova mjesto na kojem će kreatori STEMI-ja tražiti nove partnere kako bi podigli razinu proizvodnje.

- Sada radimo na proizvodnji 500 robota, dio će ići ljudima koji su podržali našu crowdfunding kampanju i školama, a oko 200 robota ćemo zadržati za prodaju koja će ići preko nas - rekao nam je Marin Trošelj iz STEMI-ja na HUP-ovoj konferenciji Digitalna (R)evolucija. Otkrio je i kako im je jedan od ciljeva u Las Vegasu sklopiti partnerstva oko prodaje robota, a ciljaju i na Amazon. 

STEMi je šesteronožni robot koji dolazi u dijelovima, a morate ga sami sastaviti prateći jednostavne upute. Njegova osnovna svrha je da kao obrazovni alat pomaže u učenju elektronike, robotike i programiranja, a iako je namijenjen mladima, mogao bi biti atraktivan i odraslima jer je prilično svestran. Njime upravljate preko mobitela, a ima nekoliko načina kretanja. 

- Ponosni smo jer smo uspjeli dobar dio proizvodnje osigurati u Hrvatskoj, a jedino što ne proizvodimo su servo motori i Arduino kontroler - rekao je Trošelj. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • montello 23.11.2016.

    super

  • cassini 23.11.2016.

    super- još jedan koji će mlatit praznu slamu ko i Cvetojević...

Komentiraj...
Vidi sve komentare