To je to što me zanima!

HT povećao ulaganja na 233 milijuna eura. MAXtv stiže i na Android TV, nadogradili routere

HT navodi da su korisnicima počeli mijenjati routere sa novim WiFi 6 uređajima, a redizajnirali su i MAXtv aplikaciju za AndroidTV te AppleTV. Uz to, pripremaju i novosti za MAXSport kanale, poput analitika
Vidi originalni članak

Hrvatski telekom (HT) predstavio je u četvrtak na konferenciji za medije nove fiksne usluge s povećanim brzinama i boljim mogućnostima bežičnog povezivanja uz WiFi6 tehnologiju te druge novosti u poslovanju, s naglaskom na pojačane investicije ove godine od 233,1 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu.

- HT je u prvoj polovici godine uložio 233,1 milijuna eura, što uključuje ulaganja u kupnju radiofrekvencijskog spektra, rekla je članica uprave HT-a za privatne korisnike Nataša Rapaić.

Dodala je da je to 126,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine i najavila nastavak investicija.

Prema podacima tvrtke, HT je u fiksnoj mreži u prvoj polovici godine imao 700 tisuća korisnika, mobilnoj 2,3 milijuna te 600 tisuća širokopojasnih pristupnih linija.

Rapaić kaže da HT novom ponudom u fiksnoj mreži iskoračio k većim brzinama, sigurnosti i zaštiti te ponudio više sadržaja.

- U prvih šest mjeseci ove godine udvostručili smo brzine u fiksnoj mreži, ali i u novu moderniju i jaču korisničku opremu za kućnu uporabu, a cilj toga, kao i svih ulaganja HT-a je da imamo najbolju mrežu i usluge, zadržimo najbolje korisničko iskustvo i da imamo najbolju digitalnu platformu - istaknula je Rapaić. U HT-u kažu da imaju najveću optičku FTTH mrežu koja se gradi diljem Hrvatske, s planom pokrivanja više od milijun kućanstava u idućih par godina.

Novi routeri za korisnike

Kako bi uz veće brzine omogućili i najbolje iskustvo korištenja interneta u svakom dijelu doma HT navodi da korisnicima omogućuju i WiFi extra mesh uređaje, koji omogućavaju znatno veću stabilnost signala u svakom dijelu doma, sigurno i bezbrižno povezivanje puno većeg broja najrazličitijih uređaja i dvostruko veće brzine pristupa internetu nego dosad. Za veće kuće i stanove na raspolaganju je i WiFi extra uređaj koji je uključen u cijenu. Novi WiFi6 uređaji postaju standard u fiksnoj ponudi Hrvatskog Telekoma. Njima je trenutačno pokrivena trećina fiksne mreže HT-a diljem Hrvatske, dobivaju ih svi novi korisnici, a u tijeku je i zamjena dosadašnjih uređaja postojećim korisnicima.

Mijenja se i operativni sustav na kojem nova oprema funkcionira pa će od sada HT imati i jedinstveni softver koji s njima upravlja na jednak način, što omogućuje brže praćenje tehnoloških trendova na tržištu uređaja, neovisno o proizvođaču, navode iz kompanije. Time se olakšava i uvođenje novih digitalnih funkcionalnosti poput internetske sigurnosti prema svim korisnicima.

Internet sigurnost u svim paketima

Nova tehnologija je omogućila i znatno veću sigurnost za kućno internet okruženje pa Hrvatski Telekom u svim novim paketima, bez dodatne naknade, daje opciju internet sigurnosti koja omogućuje da se preko Moj Telekom aplikacije vrlo jednostavno postave i mijenjaju željene postavke sigurnosti poput roditeljske zaštite ili ograničenja vremena na internetu. Standard koji je omogućen novim WiFi6 uređajem i standardnom sigurnosnom nadogradnjom postavio je temelje za bržu implementaciju raznih budućih rješenja pametnog doma.

Pripremaju inovacije i za MAXSport

Gledanost MAXSport programa u izravnim prijenosima i na digitalnim platformama kontinuirano i višestruko raste u odnosu na prošlu sezonu, navode iz HT-a i otkrivaju da su i uoči nove nogometne sezone bilježili porast broja korisnika. Svi korisnici MAXtv-a do kraja godine dobit će potpuno novu redizajniranu aplikaciju koja će omogućiti  kvalitetnije iskustvo gledanja uz maksimalnu kvalitetu slike i brojne opcije personaliziranog upravljanja sadržajem. Na novim MAXtv platformama za AndroidTV i AppleTV uređaje, koje se sustavno nadograđuju, pune funkcionalnosti bit će dostupne do kraja godine, a trebala bi stići i na Samsung uređaje.

- Ključ diferencijacije danas je korisničko iskustvo. Zato se pri osmišljavanju svakog proizvoda, bilo da se radi o najvećem izboru televizijskog sadržaja, najmodernijoj WiFi tehnologiji ili najnovijoj generaciji internet sigurnosti vodimo time kakvu vrijednost stvaramo za korisnika i to nam je glavna metrika. Središnja točka u upravljanju kućnim iskustvom je Moj Telekom aplikacija koju u ovom trenutku koristi više od 700 tisuća aktivnih korisnika. Zadovoljstvo korisnika najveće je u povijesti HT-a, a najzadovoljniji su upravo digitalni korisnici i to nam je poticaj za razvoj novih funkcionalnosti koje će korisnicima olakšavati život  dodao je Ivan Runje, direktor Sektora upravljanja proizvodima.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare