Obavijesti

Tech

Komentari 0

HT povećao ulaganja na 233 milijuna eura. MAXtv stiže i na Android TV, nadogradili routere

HT povećao ulaganja na 233 milijuna eura. MAXtv stiže i na Android TV, nadogradili routere
3

HT navodi da su korisnicima počeli mijenjati routere sa novim WiFi 6 uređajima, a redizajnirali su i MAXtv aplikaciju za AndroidTV te AppleTV. Uz to, pripremaju i novosti za MAXSport kanale, poput analitika

VIDEO

Hrvatski telekom (HT) predstavio je u četvrtak na konferenciji za medije nove fiksne usluge s povećanim brzinama i boljim mogućnostima bežičnog povezivanja uz WiFi6 tehnologiju te druge novosti u poslovanju, s naglaskom na pojačane investicije ove godine od 233,1 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu.

- HT je u prvoj polovici godine uložio 233,1 milijuna eura, što uključuje ulaganja u kupnju radiofrekvencijskog spektra, rekla je članica uprave HT-a za privatne korisnike Nataša Rapaić.

Dodala je da je to 126,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine i najavila nastavak investicija.

Prema podacima tvrtke, HT je u fiksnoj mreži u prvoj polovici godine imao 700 tisuća korisnika, mobilnoj 2,3 milijuna te 600 tisuća širokopojasnih pristupnih linija.

Rapaić kaže da HT novom ponudom u fiksnoj mreži iskoračio k većim brzinama, sigurnosti i zaštiti te ponudio više sadržaja.

- U prvih šest mjeseci ove godine udvostručili smo brzine u fiksnoj mreži, ali i u novu moderniju i jaču korisničku opremu za kućnu uporabu, a cilj toga, kao i svih ulaganja HT-a je da imamo najbolju mrežu i usluge, zadržimo najbolje korisničko iskustvo i da imamo najbolju digitalnu platformu - istaknula je Rapaić. U HT-u kažu da imaju najveću optičku FTTH mrežu koja se gradi diljem Hrvatske, s planom pokrivanja više od milijun kućanstava u idućih par godina.

Novi routeri za korisnike

Kako bi uz veće brzine omogućili i najbolje iskustvo korištenja interneta u svakom dijelu doma HT navodi da korisnicima omogućuju i WiFi extra mesh uređaje, koji omogućavaju znatno veću stabilnost signala u svakom dijelu doma, sigurno i bezbrižno povezivanje puno većeg broja najrazličitijih uređaja i dvostruko veće brzine pristupa internetu nego dosad. Za veće kuće i stanove na raspolaganju je i WiFi extra uređaj koji je uključen u cijenu. Novi WiFi6 uređaji postaju standard u fiksnoj ponudi Hrvatskog Telekoma. Njima je trenutačno pokrivena trećina fiksne mreže HT-a diljem Hrvatske, dobivaju ih svi novi korisnici, a u tijeku je i zamjena dosadašnjih uređaja postojećim korisnicima.

Mijenja se i operativni sustav na kojem nova oprema funkcionira pa će od sada HT imati i jedinstveni softver koji s njima upravlja na jednak način, što omogućuje brže praćenje tehnoloških trendova na tržištu uređaja, neovisno o proizvođaču, navode iz kompanije. Time se olakšava i uvođenje novih digitalnih funkcionalnosti poput internetske sigurnosti prema svim korisnicima.

Internet sigurnost u svim paketima

Nova tehnologija je omogućila i znatno veću sigurnost za kućno internet okruženje pa Hrvatski Telekom u svim novim paketima, bez dodatne naknade, daje opciju internet sigurnosti koja omogućuje da se preko Moj Telekom aplikacije vrlo jednostavno postave i mijenjaju željene postavke sigurnosti poput roditeljske zaštite ili ograničenja vremena na internetu. Standard koji je omogućen novim WiFi6 uređajem i standardnom sigurnosnom nadogradnjom postavio je temelje za bržu implementaciju raznih budućih rješenja pametnog doma.

Pripremaju inovacije i za MAXSport

Gledanost MAXSport programa u izravnim prijenosima i na digitalnim platformama kontinuirano i višestruko raste u odnosu na prošlu sezonu, navode iz HT-a i otkrivaju da su i uoči nove nogometne sezone bilježili porast broja korisnika. Svi korisnici MAXtv-a do kraja godine dobit će potpuno novu redizajniranu aplikaciju koja će omogućiti  kvalitetnije iskustvo gledanja uz maksimalnu kvalitetu slike i brojne opcije personaliziranog upravljanja sadržajem. Na novim MAXtv platformama za AndroidTV i AppleTV uređaje, koje se sustavno nadograđuju, pune funkcionalnosti bit će dostupne do kraja godine, a trebala bi stići i na Samsung uređaje.

- Ključ diferencijacije danas je korisničko iskustvo. Zato se pri osmišljavanju svakog proizvoda, bilo da se radi o najvećem izboru televizijskog sadržaja, najmodernijoj WiFi tehnologiji ili najnovijoj generaciji internet sigurnosti vodimo time kakvu vrijednost stvaramo za korisnika i to nam je glavna metrika. Središnja točka u upravljanju kućnim iskustvom je Moj Telekom aplikacija koju u ovom trenutku koristi više od 700 tisuća aktivnih korisnika. Zadovoljstvo korisnika najveće je u povijesti HT-a, a najzadovoljniji su upravo digitalni korisnici i to nam je poticaj za razvoj novih funkcionalnosti koje će korisnicima olakšavati život  dodao je Ivan Runje, direktor Sektora upravljanja proizvodima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana