To je to što me zanima!

Huawei se sprema za 5G: Novi čip u tri sekunde skida HD film

Balong 5000 čipset i prvi komercijalni uređaj koji ga pokreće - Huawei 5G CPE Pro zajedno omogućuju najbržu bežičnu vezu na svijetu za pametne telefone, kućanstve, urede, pa čak i manja poduzeća.
Vidi originalni članak

Huawei je u petak predstavio 5G multi-mode čipset Balong 5000 kojim i službeno pokreću svoju 5G eru. Kako navode, radi se o čipsetu koji podržava cijeli niz 5G proizvoda, od telefona, kućanskih urećaja, vozila i 5G modula što bi trebalo donijeti potpuno novo iskustvo korištenja elektronike. Uz ovaj čipset predstavili su i prvi komercijalni 5G uređaj koji čipset pokreće, a radi se o Wi-Fi modemu 5G CPE Pro. 

- Huawei 5G CPE Pro, uz Balong 5000, korisnicima omogućuje slobodniji pristup mrežama i uživanje u nevjerojatno brzom povezivanju. Huawei sadrži integrirani skup mogućnosti na čipovima, uređajima, uslugama i mrežama, a temeljeći se na tim prednostima, kao lider ere 5G, donijet ćemo globalnom korisniku inteligentno iskustvo u svakom aspektu njihovog života - rekao je direktor kompanije Richard Yu. 

Balong 5000 je prvi čipset koji se koristi u industrijskim mjerilima za vrhunske brzine preuzimanja u 5G načinu, gdje može postići brzine prijenosa i do 4,6 GB po sekundi, što znači da se unutar 5G mreže u tri sekunde može skinuti HD video od 1 GB, dok se 8K video može gledati bez prekidanja tijekom izvođenja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 04.02.2019.

    Kod nas još ni 4g ne pokriva puno jedino po gradovima i 500 metara oko odašiljača u manjim mjestima.

  • nav1e 30.01.2019.

    "dok se 8K video može gledati bez prekidanja tijekom izvođenja." lol, nasi TV programi jos nisu niti u HD rezoluciji. 8K je trenutno znanstvena fantastika za Hrvatsku koja ce tek bit realnost za jedno 20-30 godina kod nas.

  • 29.01.2019.

    Računica je jednostavna, 4.6 Gigabita jednako 0.575 Gigabytea odnosno 588.8 Megabytea. Ovo je jednostavna konverzija brzine u količinu.Dakle za prijenos 1 Gigabytea podataka potrebno je pri brzini od 4.6 Gigabita manje od dvije sekunde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare