Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Huawei se sprema za 5G: Novi čip u tri sekunde skida HD film

Balong 5000 čipset i prvi komercijalni uređaj koji ga pokreće - Huawei 5G CPE Pro zajedno omogućuju najbržu bežičnu vezu na svijetu za pametne telefone, kućanstve, urede, pa čak i manja poduzeća.

Foto: Huawei
20 komentara

Huawei je u petak predstavio 5G multi-mode čipset Balong 5000 kojim i službeno pokreću svoju 5G eru. Kako navode, radi se o čipsetu koji podržava cijeli niz 5G proizvoda, od telefona, kućanskih urećaja, vozila i 5G modula što bi trebalo donijeti potpuno novo iskustvo korištenja elektronike. Uz ovaj čipset predstavili su i prvi komercijalni 5G uređaj koji čipset pokreće, a radi se o Wi-Fi modemu 5G CPE Pro. 

- Huawei 5G CPE Pro, uz Balong 5000, korisnicima omogućuje slobodniji pristup mrežama i uživanje u nevjerojatno brzom povezivanju. Huawei sadrži integrirani skup mogućnosti na čipovima, uređajima, uslugama i mrežama, a temeljeći se na tim prednostima, kao lider ere 5G, donijet ćemo globalnom korisniku inteligentno iskustvo u svakom aspektu njihovog života - rekao je direktor kompanije Richard Yu. 

Balong 5000 je prvi čipset koji se koristi u industrijskim mjerilima za vrhunske brzine preuzimanja u 5G načinu, gdje može postići brzine prijenosa i do 4,6 GB po sekundi, što znači da se unutar 5G mreže u tri sekunde može skinuti HD video od 1 GB, dok se 8K video može gledati bez prekidanja tijekom izvođenja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message