To je to što me zanima!

I ZTE radi na "lego mobitelu": Eco-Mobius stiže za 2 godine?

Nakon što smo lani vidjeli Phonebloks i Motorolin Projekt Ara, ZTE je na CES-u predstavio svoj prototip modularnog telefona, koji se može mijenjati po želji
Vidi originalni članak

Motorola i Phonebloks očito nisu jedine kompanije koje su zainteresirane za razvoj modularnih telefona koji bi mogli biti sljedeća 'velika stvar'. Na ovogodišnjem sajmu CES u Las Vegasu kineski ZTE predstavio je svoj Eco-Mobius prototip modularnog telefona, koji bi svjetlo dana mogao ugledati kroz dvije godine, piše Digital Trends.

ZTE i njihov uređaj najavljeni su još u listopadu, a sastoji se od četiri komponente koje se mogu mijenjati, a to su ekran, baterija, kamera i 'jezgra'. Taj modul uključuje opciju odabira procesora, RAM-a i interne memorije. Ideja je da se proizvode osnove telefona, a potom da se nudi veliki popis dijelova koji se mogu mijenjati. 

Za manje kompanije poput ZTE-a ovakvi bi telefoni mogli smanjiti troškove, ali i omogućiti im da se prošire do većeg broja ljudi. CNET piše kako nije poznato bi li ZTE proizvodio module ili bi to prepustili drugim tvrtkama, ili čak korisnicima.  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • PrivilegeUser 19.01.2014.

    Dobro ali vjerovatno će biti ružno

  • ExBlue 14.01.2014.

    A baterija ? Da li će trajati Ampersati recimo kao onoj Mars sondi koja nemrda i NAŠA se i dan danas čudi u nevijerici se gledaju kozmonautkinja koja je na moru i astronaut Damir U. koji ima kocku magneta spremnu u đepu a služi mu za predigru i rade dijecu koja će odseliti u neku pokrainu Grčke kad budu punoproljetna jer je tamo živjeti kao nudist puno praktičnije sa ovim novim mobitelom. To je mobitel Olivere !

  • AntonTrdić 14.01.2014.

    lijepo zamisljeno ali sta ako izgubis jednu lego kockicu ? nema krajnje slike :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare