Tech

Komentari 10

I ZTE radi na "lego mobitelu": Eco-Mobius stiže za 2 godine?

I ZTE radi na "lego mobitelu": Eco-Mobius stiže za 2 godine?

Nakon što smo lani vidjeli Phonebloks i Motorolin Projekt Ara, ZTE je na CES-u predstavio svoj prototip modularnog telefona, koji se može mijenjati po želji

Motorola i Phonebloks očito nisu jedine kompanije koje su zainteresirane za razvoj modularnih telefona koji bi mogli biti sljedeća 'velika stvar'. Na ovogodišnjem sajmu CES u Las Vegasu kineski ZTE predstavio je svoj Eco-Mobius prototip modularnog telefona, koji bi svjetlo dana mogao ugledati kroz dvije godine, piše Digital Trends.

ZTE i njihov uređaj najavljeni su još u listopadu, a sastoji se od četiri komponente koje se mogu mijenjati, a to su ekran, baterija, kamera i 'jezgra'. Taj modul uključuje opciju odabira procesora, RAM-a i interne memorije. Ideja je da se proizvode osnove telefona, a potom da se nudi veliki popis dijelova koji se mogu mijenjati. 

Za manje kompanije poput ZTE-a ovakvi bi telefoni mogli smanjiti troškove, ali i omogućiti im da se prošire do većeg broja ljudi. CNET piše kako nije poznato bi li ZTE proizvodio module ili bi to prepustili drugim tvrtkama, ili čak korisnicima.