To je to što me zanima!

Još tanji i čvršći, ali i dalje skup: Huawei uz preklopni Mate Xs 2 otkrio još šest novih uređaja

Huawei je u Istanbulu rekao da se nikad neće odreći pametnih telefona, a samo lani su prijavili skoro 7000 novih patenata. Uz preklopni i dva budget uređaja, stižu novi prijenosnici, e-ink tablet i inovativne slušalice
Vidi originalni članak

Huawei je upravo u Istanbulu predstavio niz novih proizvoda i predstavio strategiju za nadolazeći period. Od premijerno predstavljenih uređaja, izdvaja se novi preklopni telefon Mate Xs 2, ali i dva MateBoo prijenosna računala, D16 i D16s. Kineski div predstavio je i MatePad Paper, tablet s e-ink ekranom koji smo vidjeli i u Barceloni na MWC-u. Stižu i dva nova mobitela, Y70 i Y90 te nasljednik hvaljenih slušalica - FreeBuds Pro 2. 

Iz kompanije su istaknuli i kako razvijaju ekosustav proizvoda u šest glavnih područja - pametnih telefona, drugih pametnih uređaja, HMS ekosustav, B2B poslovanje, pametna rješenja za automobile i sustavi za pametni dom, od kojih svako područje i proizvodi unutar njega nude vrhumsko tehnološko iskustvo bazirano na intuitivnoj uporabi umjetne inteligencije.

SVE NAJBOLJE NA JEDNOM MJESTU Isprobali smo novi Huawei Watch GT 3 Pro: Pazi na vaše srce, u moru roni do 30 metara

- Huawei je predan kontinuiranim inovacijama i približavanju digitalnog svijeta svakoj osobi, obitelji i organizaciji. Stoga održavamo visoka ulaganja u istraživanje i razvoj te marketing za različite kategorije naših proizvoda. Želimo potrošačima pružiti revolucionarne inovacije i kontinuirano voditi razvoj industrije – rekao je Derek Yu, predsjednik Central Eastern Europe, Nordic & Canada, Huawei Consumer Business Groupa.

Mate Xs 2: Huaweijev najlakši i najravniji sklopivi pametni telefon

Huawei navodi kako su s Mate Xs 2 upotpunili svoju liniju sklopivih uređaja, odnosno imaju telefone koji uključuju modele s unutarnjim i vanjskim zaslonom i telefon na preklop. Mate Xs 2 sklapa se prema van, a dodatno je stanjen, kad je sklopljen, potpuno je ravan. U Huaweiju ističu i kako su uz poboljšani mehanizam otvaranja, koji je omogućio da stanje telefon, poradili i na masi, koja je sada 255 grama. Odnosno, to su usporedili s flagship telefonima i pripadajućim maskama. 

Što se ekrana tiče, dijagonala je 7,8 inča kad je rasklopljen, rezolucija 2480x2200 piksela, sa 120 Hz osvježenjem. Kad je zaklopljen, veći ekran ima dijagonalu 6,5 inča i relativno standardni 19:9 omjer stranica.

Glavna True-Chroma kamera ima senzor od 50 megapiksela, a uz nju su i 13 mpx širokokutna kamera (f/2,2) te telefoto kamera s 3x optičkim zumom i 8 megapiksela te optičkom stabilizacijom. Telefon u kutu ekrana ima i prednju kameru za selfije, rezolucije 10,7 megapiksela.

Pogoni ga Snapdragon 888 4G sa 8/12 GB RAM-a i 256 ili 512 GB memorije. Ugrađena mu je baterija od 4600 mAh tu 66W SuperCharge punjač. 

Huawei navodi kako će koštati 1999 eura.

DIVOVSKI CENTAR Huaweijev logistički centar i tvornica u Mađarskoj na 5G-u

Huawei nova Y70 i nova Y90 pametni telefoni

Huawei je u Istanbulu predstavio i nove pametne telefone srednjeg cjenovnog ranga – nova Y70 i nova Y90. Huawei nova Y70 dolazi s baterijom od 6000 mAh, a u Huaweiju kažu kako bi s takvom baterijom trebali telefon puniti dva puta tjedno. Tu je i Y90, koji se, navode, puni do 50 posto za pola sata uz punjač od 40W. 

Nova Y90 donosi 6,7" Huawei Edgeless FullView zaslon i ultra uski okvir, dok nova Y70 dolazi s 6,75" Huawei FullView zaslonom. Nova Y70 ima i kamere od 48, 5 i 2 megapiksela, dok su u Y90 modelu straga kamere od 50, 2 i 2 megapiksela.

Huawei MateBook D16 i 16S

Huawei navodi kako su dva nova prijenosnika namijenili za one koji rade na daljinu ili od kuće, ali im nedostaje klasični uredski setup s velikim monitorom. Tako oba uređaja imaju 16-inčni FullVIew zaslon koji bi trebali omogućiti dovoljno prostora za rad i upravljanje s više zadataka istovremeno. 

MateBook liniju pokreće procesor Intel® Core™ H-serije 12. generacije s TDP-om do 40 W, dvokanalnim RAM-om te SSD-om.

Navode kako su pojednnostavili AI upravljanje datotekama kako bi dodatno omogućili suradnju uređaja i jednostavan prijenos datoteka između računala, pametnog telefona i tableta donosi slobodu korištenja i dostupnost potrebnih podataka bez obzira gdje se nalazili.  MateBook 16s dolazi s procesorima do Intel i9, dva USB 3.2, HDMI portom, Thunderbolt 4, dodatnim USB C konektorom i 3,5mm ulazom za slušalice. Što se ekrana tiče, osjetljiv je na dodir, format mu je 3:2, a kao i model D16 ima pametnu web kameru koja vas može pratiti dok ste na videopozivu. Taj D16 model ima ekran od 16 inča, formata 16:10 i kao jako dobar adut, numerički dio na tipkovnici. 16s će koštati 1699 eura, a D16 od 899 eura.

Huawei MatePad Paper

Dodatno uz već navedene uređaje, Huawei je lansirao svoj prvi tablet s e-tintom - MatePad Paper. Ovaj uređaj je, navodi se, savršen za svakoga tko radi u kreativnoj industriji i cijeni slobodu rada izvan ureda, ali nije se spreman odreći tradicionalnih skripta, zapisivanja i svih onih dodatnih iskustava koje donosi pisanje po papiru.

Tanak i težak oko 360 grama, opremljen je 10,3-inčnim FullView zaslonom te prvi model E Ink zaslona koji dobiva certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display. On će koštati 499 eura.

Huawei Freebuds Pro 2

U kategoriji audio uređaja, Huawei je lansirao FreeBuds Pro 2. Ove nove slušalice ističu se izvrsnom kvalitetom zvuka postignutom zahvaljujući Dual Sound Systemu, navode iz Huaweija te ističu da se usvajanjem i integracijom dva digitalno-analogna pretvarača (DAC) čipa i quad-magneta dinamičkog drivera s naprednom digitalnom tehnologijom skretnice frekvencije, uređaju omogućava razlikovanje visoke i niske frekvencije.

Kako istuču, zajedno s kodekom visoke rezolucije LDAC, FreeBuds Pro 2 slušalicama donose titulu uređaja s najčišćom kvalitetom zvuka u kategoriji. Opremljene su, premijernim u ovoj kategoriji, Triple MIC ANC TWS sustavom koji pruža 15% manje buke u usporedbi s prethodnim modelom, dok u određenim scenarijima postižu maksimalnu upotrebu aktivnog poništavanja buke od 47 dB, navodi Huawei.

FreeBuds Pro 2 također su opremljene s tri dinamička algoritma za optimizaciju slušanja zvuka koji mogu detektirati promjene u glasnoći, razlike u strukturi ušnog kanala i promjene u statusu nošenja u stvarnom vremenu. Koštat će 199 eura.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dankić 02.07.2022.

    Skupi poluproizvod na žalost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare