To je to što me zanima!

Kraj ere: BlackBerry službeno umire, nećete moći zvati ni 112

Iako nam BlackBerry stvara prizvuk davne prošlosti, kompanija je objavila da od 4. siječnja službeno obustavlja podršku na njihovim klasičnim mobitelima, odnosno operativnim sustavima
Vidi originalni članak

Klasični BlackBerry pametni telefoni, dobro upamćeni kao oni s crnom fizičkom tipkovnicom od 4. siječnja otići će u prošlost. Iz BlackBerrya su objavili da na taj dan službenu podršku gube svi modeli na kojima se vrte operativni sustavi BlackBerry 7.1 OS s ranijim inačicama, BlackBerry PlayBook OS 2.1 s ranijim inačicama te BlackBerry 10 software.

Donosi HRVATSKI TELEKOM Ključni događaji koji su stvorili najpopularniji uređaj za komunikaciju ikad

 - Od tog datuma, uređaji koji koriste ove servise i softver neće moći koristiti WiFi niti usluge mobilnih operatera, uključujući internet promet, telefonske pozive, SMS poruke te pozive žurnih službi - poručili su iz tvrtke BlackBerry.

Kompanija je još 2016. najavila kako će odustati od proizvodnje novih mobitela, ali je taj posao preuzeo kineski TCL koji je do 2020., kad su i službeno prekinuli suradnju, dotad proizvodio BlackBerryje koji se vrte na Androidu.

PODACI EUROSTATA Na internet i mobitele trošimo koliko i puno brojniji Slovaci...

BlackBerry danas djeluje kao većinski softverska kompanija koja razvija sigurnosna rješenja i usluge za svoje klijente, koji variraju od poduzeća do samih vladinih organizacija. Sigurnosne značajke u njihovim mobitelima cijenili su i kupci, pa su to iskustvo proširili i izvan mobilne domene.

POVRATAK U PROŠLOST Život prije interneta: Sjećate li se VHS-a, telefonskih govornica ili mobitela na preklop?

Prvi BlackBerry bio je BlackBerry 850 iz 1999. godine, tada samo kao dojavljivač (pager), ali s jednako prepoznatljivom crnom fizičkom tipkovnicom kojom se proslavio u eri prvih pametnih telefona. Inačica prvog pametnog telefona stigla je 2002., a 2018. smo gledali zadnji BlackBerry Key2.

Svi BlackBerryji koje pokreće Androidov operativni sustav, pa i ovaj posljednji, nastavit će normalno funkcionirati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Djed Mraz 01.01.2022.

    Znate zašto je BlackBerry umro? Nekad su svi političari nosili upravo njih jer su smatrali da se njihovo kodiranje ne može probiti. Dakle smatrali su da njihove prljave tajne neće izaći na vidjelo. I tako je i bilo do ...trenutka kad je probijen. A onda je iskuljalo van takvih grozota da ti pamet stane.

  • Tetrijeb. 31.12.2021.

    Neznaju ljudi sta su izgubili kad su se odrekli klasicnih telefona.Ja sam volio svoj prvi mobitel koji sam kupio 2000te.

Komentiraj...
Vidi sve komentare