To je to što me zanima!

Mate Rimac kreće u izgradnju terminala budućnosti na Savi: Zagrebom će voziti robotaxiji!

Osnivač tvrtke Rimac automobili kreće u prvi korak prema realizaciji 3,4 milijarde kuna teškog projekta za razvoj i uspostavu mreže električnih autonomnih taksija u Zagrebu, piše u nedjelju Jutarnji list
Vidi originalni članak

Zagreb će 2024. postati prvi grad na svijetu u kojem će biti dostupna usluga robotaxi - korištenje samovozećih, električnih taksija putem aplikacije. Zvuči ludo? Ako ćemo vjerovati poduzetniku Mati Rimcu, to će uskoro postati stvarnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako Nedjeljni Jutarnji ekskluzivno doznaje, osnivač tvrtke Rimac Automobili kreće u izgradnju parka, trga, spremišta i punionica električnih, samovozećih taksija, robotaxija, kako ih zovu, na Savi, na livadi prekoputa zagrebačkog Studentskog doma “Stjepan Radić”.

Natječaj je raspisan i rješenja arhitekata pristižu, a cijeli bi objekt trebao biti dovršen do kraja 2022. godine. Usluga robotaxija u Zagrebu bi trebala biti lansirana do 2024. godine. A baš na početku Jarunske ulice Rimac će napraviti bazu za robotaxije, odakle će se raštrkati prema gradu i vraćati na punjenje baterija.

OSJEĆA SE LOŠE Rimac se požalio na Facebooku: 'Testirao sam se na koronu i odmah dobio infekciju sinusa!'

Kompleks službenog naziva Centar mobilnosti - koji uključuje gradski trg, park i objekt s e-punionicama - tek je prvi korak prema realizaciji 3,4 milijarde kuna teškog Rimčeva projekta, najavljenog u ožujku ove godine, za razvoj i uspostavu mreže električnih, autonomnih taksija u Zagrebu.

RIMČEVO SLAVLJE Iza kulisa svadbe Mate Rimca: Luksuzni auti, fešta do 22 sata i bez janjetine u 'Titovoj vili'

Kako su rekli iz Rimca, ideja je da Centar mobilnosti na Savi služi za dvije svrhe.

- Ideja je da se na Savi napravi takav centar autonomne mobilnosti koji bi imao, s jedne strane, društvenu ulogu, mjesto gdje će ljudi doći upoznati nove tehnologije i u ugodnom ambijentu razgovarati sa stručnjacima, a s druge, funkcionalnu, za punjenje, održavanje i čišćenje robotaxi vozila na ekološki održiv način - pojasnili su iz Rimca, donosi Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • EdukacijaNaKvadrat 26.05.2021.

    Dajte nam UBI.(Univerzalni osnovni dohodak).

  • Ne molat! 24.05.2021.

    Nemam ništa protiv ovog čovjeka ali ništa od toga......

  • 24.05.2021.

    Lako se njemu preseravat sa našim novcima dok je na javnoj sisi, a povijest privatizacije obitelji Rimac eto dio članka iz novina pa tko želi neka čita. Otkud Rimcu novci za nabavku dijelova i isplatu plaća za 20 zaposlenih s koliko ih je startao? I tu počinje glavni problem za objašnjenje Rimčevog uspjeha: otkud mu uopće novci? Nešto o čemu Rimac nerado priča. Odgovor je karakteristično pretvorbeno-privatizacijski, simptomatičan za transfomaciju u kapitalistički sustav jer svaki kapitalist mora nekako doći do početnog kapitala. Rimčevom ocu sudilo se za gospodarske malverzacije sa zemljištem (u aferi se pojavljuju i Ivo Sanader i Ivan Šuker kao sive političke eminencije) iz kojih je na kraju navodno izvukao 333 milijuna kuna. Na osječkom županijskom sudu osuđen je na tri godine i deset mjeseci zatvora. Vrhovni je sud 2014. godine ukinuo presudu. Na ponovljenom je suđenju oslobođen no USKOK-ova žalba još je u postupku. I nije to bio prvi problem sa zakonom Rimca seniora jer, kako je 2005. godine objavila Slobodna Dalmacija, za njim je zbog utaje poreza u Njemačkoj bila raspisana Interpolova tjeralica što je kasnije rezultiralo hapšenjem u Srbiji. Proveo je mjesec dana u zatvoru u Novom Sadu, izručen je u Njemačku i pušten nakon što je platio kaznu......

Komentiraj...
Vidi sve komentare