To je to što me zanima!

Na što treba paziti prilikom odabira tehnologije razdjelnika

Provjerite, između ostalog, ima li proizvođač vaših odabranih razdjelnika topline u Hrvatskoj dovoljno veliku mrežu ovlaštenih servisera i distributera. Time ćete servis moći platiti povoljnije zbog konkurencije na tržištu, a i usluga će biti brža
Vidi originalni članak

Uvođenje razdjelnika u EU predstavlja prvu mjeru obračunavanja realnih troškova energenata. 

U sljedećih nekoliko godina može se očekivati da će doći do obračuna realnih troškova struje, vode i plina, a svi ti sustavi međusobno su povezani.

Kod odlučivanja o tehnologiji raspodjele troškova važno je da: 

- Pored cijene odabranih proizvoda pazite i na druge troškove koji će se pojaviti tijekom korištenja proizvoda, pogotovo na troškove očitavanja podataka i održavanja uređaja. 
- Razmislite o tome želite li se kod primjene, održavanja i upravljanje usluge vezati uz samo jednog izvođača. 
- Odaberite izvođača koji će moći grijači sustav u vašem bloku nadograđivati drugim tehnologijama (hidrauličko balansiranje, vodomjeri, druge sprave za automatizaciju zgrada). 
- Na tržištu možete odabrati između otvorenog i zatvorenog sustava obračuna topline prema realnoj potrošnji. Zatvoreni sustav znači da od iste tvrtke kupite razdjelnik topline i pripadajuću tehnološku opremu te usluge očitavanja podataka, obračuna troškova i servisa. Otvoreni sustav znači da tehnologiju možete kupiti kod jednog izvođača, usluge očitavanja podataka će izvoditi druga tvrtka, a za servis ćete moći odabrati između više servisera. Siemensova tehnologija je dio otvorenog sustava.
- Servis i prodajna podrška: provjerite ima li proizvođač vaših odabranih razdjelnika topline u Hrvatskoj dovoljno veliku mrežu ovlaštenih servisera i distributera. Time ćete servis moći platiti povoljnije zbog konkurencije na tržištu, a i usluga će biti brža nego u primjeru kad tehnologiju nudi samo jedan izvođač. 
- Tradicija i kvaliteta: raspitajte se o referencama vašeg ponuđača na Hrvatskom i drugih tržištima. 

Siemens nudi cjelovitu opremu za tehničko opremanje objekta.  Tvrtka surađuje s više lokalnih montera i distributera kako bi vi bili u fleksibilnijoj situaciji i kad vam zatreba imali mogućnost odabira servisa ili rezervnih dijelova. U inovativna rješenja ulaže se  4 milijarde eura godišnje, a  tehnologije za tehničku opremu objekata razvijene su pomoću iskustva u gotovo svim europskim zemljama.

Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite na specijalu Plati koliko potrošiš!

Idi na 24sata