Obavijesti

Tech

Na što treba paziti prilikom odabira tehnologije razdjelnika

Na što treba paziti prilikom odabira tehnologije razdjelnika
2

Provjerite, između ostalog, ima li proizvođač vaših odabranih razdjelnika topline u Hrvatskoj dovoljno veliku mrežu ovlaštenih servisera i distributera. Time ćete servis moći platiti povoljnije zbog konkurencije na tržištu, a i usluga će biti brža

Uvođenje razdjelnika u EU predstavlja prvu mjeru obračunavanja realnih troškova energenata. 

U sljedećih nekoliko godina može se očekivati da će doći do obračuna realnih troškova struje, vode i plina, a svi ti sustavi međusobno su povezani.

Kod odlučivanja o tehnologiji raspodjele troškova važno je da: 

- Pored cijene odabranih proizvoda pazite i na druge troškove koji će se pojaviti tijekom korištenja proizvoda, pogotovo na troškove očitavanja podataka i održavanja uređaja. 
- Razmislite o tome želite li se kod primjene, održavanja i upravljanje usluge vezati uz samo jednog izvođača. 
- Odaberite izvođača koji će moći grijači sustav u vašem bloku nadograđivati drugim tehnologijama (hidrauličko balansiranje, vodomjeri, druge sprave za automatizaciju zgrada). 
- Na tržištu možete odabrati između otvorenog i zatvorenog sustava obračuna topline prema realnoj potrošnji. Zatvoreni sustav znači da od iste tvrtke kupite razdjelnik topline i pripadajuću tehnološku opremu te usluge očitavanja podataka, obračuna troškova i servisa. Otvoreni sustav znači da tehnologiju možete kupiti kod jednog izvođača, usluge očitavanja podataka će izvoditi druga tvrtka, a za servis ćete moći odabrati između više servisera. Siemensova tehnologija je dio otvorenog sustava.
- Servis i prodajna podrška: provjerite ima li proizvođač vaših odabranih razdjelnika topline u Hrvatskoj dovoljno veliku mrežu ovlaštenih servisera i distributera. Time ćete servis moći platiti povoljnije zbog konkurencije na tržištu, a i usluga će biti brža nego u primjeru kad tehnologiju nudi samo jedan izvođač. 
- Tradicija i kvaliteta: raspitajte se o referencama vašeg ponuđača na Hrvatskom i drugih tržištima. 

Siemens nudi cjelovitu opremu za tehničko opremanje objekta.  Tvrtka surađuje s više lokalnih montera i distributera kako bi vi bili u fleksibilnijoj situaciji i kad vam zatreba imali mogućnost odabira servisa ili rezervnih dijelova. U inovativna rješenja ulaže se  4 milijarde eura godišnje, a  tehnologije za tehničku opremu objekata razvijene su pomoću iskustva u gotovo svim europskim zemljama.

Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite na specijalu Plati koliko potrošiš!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Formula za uštedu: Razdjelnici topline - plati, koliko potrošiš!
PLAĆAJ SVOJE

Formula za uštedu: Razdjelnici topline - plati, koliko potrošiš!

Razdjelnici topline osigurat će vam da dobijete račune prema stvarnoj potrošnji umjesto da visokim paušalnim obračunima plaćate i potrošnju vaših susjeda

Razdjelnici topline - ovdje saznajte kako funkcioniraju!
INFORMIRAJTE SE

Razdjelnici topline - ovdje saznajte kako funkcioniraju!

Razdjelnike topline ne treba posebno podešavati, njihova ugradnja nije tehnički zahtijevna, no mora je obaviti ovlašteni distributer kako bi ispravno funkcionirali
Razdjelnici topline - upoznajte njihove pionire u Hrvatskoj!
TKO

Razdjelnici topline - upoznajte njihove pionire u Hrvatskoj!

Ugradnja razdjelnika topline je u RH obavezna do kraja 2016. Pročitajte kako su dva Siemens partnera već sada svojim korisnicima omogućili uštede od 40%