To je to što me zanima!

Dobili ste SMS u kojem piše da imate novu govornu poštu? Ni u ludilu ne otvarajte! To je VIRUS

Prilikom preuzimanja piše da je govorna pošta "visoke kvalitete i može se poslušati isključivo preko te aplikacije". Ono što možete napraviti kako biste se zaštitili od ovakvih napada je da ne otvarate poruku i izbrišete ju
Vidi originalni članak

Novi pokušaj prijevare širi se SMS porukama u kojima stoji da korisnik ima govornu poštu. Uz nju je navedena i poveznica za preuzimanje aplikacije, koju, kako pišu korisnici, nije moguće deinstalirati. 

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE Nova prevara: Evo kakve sms poruke morate ignorirati

Prilikom preuzimanja piše da je govorna pošta "visoke kvalitete i može se poslušati isključivo preko te aplikacije". 

Iz Hrvatskog Telekoma i HAKOM-a također su upozorili na novu vrstu virusa koji se širi SMS-om. 

- U nastavku poruke je štetan link. Klikom na taj link aktivira se virus koji uredjaj onesposobi, a poruke istoga sadržaja započne slati na kontakte iz preuzetog uređaja - napisali su iz HT-a.

- Postoji mogućnost da se radi o zlonamjernom softveru koji za mogućnost ima krađu i/ili unišavanje podataka na mobilnom uređaju - dodali su iz HAKOM-a.

RAČUNALNE PREVARE Ni slučajno ne otvarajte! Lažne banke šalju SMS poruke i mailove, tako uzmu tisuće kuna

Ono što možete napraviti kako biste se zaštitili od ovakvih napada je da ne otvarate poruku te da ju izbrišite. Ukoliko ste je preuzeli na vaš mobitel, u postavkama možete onemogućiti rad aplikacije.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • setu 19.07.2021.

    a što ako je netko otvorio to i kako se rješiti toga virusa, ja sam to otvorio i sada mi se mobitel jako sporo puni i jako mu se brzo baterija prazni.

  • Zdravky 12.07.2021.

    Meni jučer na iPhone stiglo takvih 6 poruka s različitih brojeva 091, 095 i 098 pozivni. Srečom da iPhone upozorava i ne otvara takve stranice.

  • IPswič 10.07.2021.

    iPhone takve poruke baci u smeće sam

Komentiraj...
Vidi sve komentare