To je to što me zanima!

Objesio 'joystick o klin': Gamer (25) zbog palca ide u mirovinu

Taj 25-godišnji profesionalni igrač video igara morao se povući u igračku mirovinu zbog bolova u palcu i zapešću. Slavu je stekao igrajući jednu od najpoznatijih ratnih igara Call of Duty
Vidi originalni članak

Nažalost, ozljeda se vratila, pa mi je stvarno teško natjecati se na najvišoj razini protiv nekih od najboljih igrača na svijetu. Igranje sa slabošću i bolovima u ruci jednostavno više nije moguće, napisao je svojim pratiteljima Amerikanac Thomas Paparatto poznatiji kao ZooMaa.

Taj 25-godišnji profesionalni igrač videoigrica morao se povući u igračku mirovinu zbog bolova u palcu i zapešću. Slavu je stekao igrajući jednu od najpoznatijih ratnih igara Call of Duty, a njegove online podvige pratilo je 360.000 ljudi, piše NBC.

- Srce mi se slama kad se odmaknem od igre u koju sam svaki dan osam godina ulagao svoje srce i dušu - napisao je ZooMaa na svojem Twitter profilu. Žao mu je što je ražalostio svoje sljedbenike, ali više se ne osjećao kao da to on igra.

Inače, profesionalno igranje videoigara ima i službeni naziv - esport. Brojna sučeljavanja prate i profesionalni komentatori. Zbog brojnih restrikcija u fizičkom svijetu zbog pandemije koronavirusa, online svijet i takav način zabave i zarade postaju sve popularniji.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • DJ Balloon 13.04.2021.

    ali više se ne osjećao kao da to on igra.

  • Joe Frescobaldi Soter 09.02.2021.

    Igraća palica (eng. joystick) ime je za ulaznu jedinicu na računalu ili igraćoj konzoli koja služi za upravljanje igrama u dvije dimenzije, rjeđe u tri. Izgledom sliči na upravljačke palice koje se nalaze u modernim zrakoplovima. Sastoji se od četiri osnovna dijela: kućišta, palice, tipaka te kabela sa utičnicom. Način rada je jednostavan: korisnik pokretom palice lijevo-desno mijenja veličinu horizontale X, dok pokret naprijed nazad mijenja se vrijednost vertikale Y. Treća dimenzija je moguća, i ona ovisi o odlukama dizajnera palice; obično se izvodi kroz rotiranje palice lijevo-desno. Na palici ili na kućištu moguće je pronaći jednu ili više tipaka ili prekidača koji imaju posebne namjene: ispaljivanje oružja, dodavanje brzine, skok, udarac, ubrzanje, veliki skok...  

  • đuro kojotovski 29.01.2021.

    logično da se povukao radi ozljede jer su mu otišli karpalni tuneli na prstima.. kad se to izvadi, prsti uopće nemaju funkciju kao prije te se vrlo često dogodi da osoba nema niti snage u prstima i ruci općenito.. govorim iz osobnog iskustva jer mi mama nakon dugogodišnjeg rada u uredu morala vaditi karpalne na obje ruke, sad jedva podigne posudu s litrom juhe u njoj..

Komentiraj...
Vidi sve komentare