Tech

Komentari 68

Objesio 'joystick o klin': Gamer (25) zbog palca ide u mirovinu

Objesio 'joystick o klin': Gamer (25) zbog palca ide u mirovinu

Taj 25-godišnji profesionalni igrač video igara morao se povući u igračku mirovinu zbog bolova u palcu i zapešću. Slavu je stekao igrajući jednu od najpoznatijih ratnih igara Call of Duty

Nažalost, ozljeda se vratila, pa mi je stvarno teško natjecati se na najvišoj razini protiv nekih od najboljih igrača na svijetu. Igranje sa slabošću i bolovima u ruci jednostavno više nije moguće, napisao je svojim pratiteljima Amerikanac Thomas Paparatto poznatiji kao ZooMaa.

Taj 25-godišnji profesionalni igrač videoigrica morao se povući u igračku mirovinu zbog bolova u palcu i zapešću. Slavu je stekao igrajući jednu od najpoznatijih ratnih igara Call of Duty, a njegove online podvige pratilo je 360.000 ljudi, piše NBC.

- Srce mi se slama kad se odmaknem od igre u koju sam svaki dan osam godina ulagao svoje srce i dušu - napisao je ZooMaa na svojem Twitter profilu. Žao mu je što je ražalostio svoje sljedbenike, ali više se ne osjećao kao da to on igra.

Inače, profesionalno igranje videoigara ima i službeni naziv - esport. Brojna sučeljavanja prate i profesionalni komentatori. Zbog brojnih restrikcija u fizičkom svijetu zbog pandemije koronavirusa, online svijet i takav način zabave i zarade postaju sve popularniji.