To je to što me zanima!

'Od kurikularne reforme i Škole za život želimo puno više'

Jubilarna 5. konferencija ‘Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska’ održat će se u petak, 15. studenog, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Konferencija 24sata i partneri dovode vrhunske predavače i paneliste
Vidi originalni članak

OŠ “Milan Lang” u Bregani lani je uvela jednu od najznačajnijih obrazovnih promjena koja će pomoći razvoju, unapređenju i kvaliteti obrazovnog sustava. Kao jedna od 74 osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj uključili su se u eksperimentalni program “Škola za život”. Uz to, škola je preuzela ulogu kulturnog centra u Bregani te se sva događanja u mjestu zadnjih godina događaju u školi, a svi zaposleni su vrlo aktivno uključeni u društvena događanja tamošnje zajednice.

Ravnatelj Igor Matijašić i sam je nekoć bio učenik te škole. U prosvjeti radi punih 18 godina, a zadnjih šest je ravnatelj.

Matijašić će 15. studenog na konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” u organizaciji 24sata sudjelovati na prvoj od tri panel rasprave naziva “Reforma 2019.: Što smo htjeli, a što dobili?”. U razgovoru s kolegama iz struke, publici će pokušati približiti sve prednosti, ali i izazove u provođenju reforme u njegovoj matičnoj školi.

Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava i jedina sustavna kampanja za bolje obrazovanje. Ove godine održat će se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma tijekom trajanja Interlibera, vodećeg međunarodnog sajma knjiga. Brend 24sata već se pet godina, odnosno čak 1839 dana bori za bolje obrazovanje u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • DJDJ_1 23.10.2019.

    Ja bi da malo privatni sektoe pocme strajkat...onda bi vas pitao.....vec je na aparatima....a vi kukate svi na drzavnoj sisi sram vas bilo----fuj

  • EmilCandor 22.10.2019.

    Škola je kapitulirala kad je dozvolila štancanje hrpetina udžbenika po svaku cijenu radi honorara. Drugi put je pala kad se prestala zabrinjavati pogrešnim konceptom tih udžbenika. Treći put je padala 30 godina za redom čekajući svoju reformu. Četvrti put će pasti ako ne shvati da reforma školstva nije događaj nego proces.

  • hladovinaa77 22.10.2019.

    Umjesto kurikularne reforme dobili smo kuku reformu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare