To je to što me zanima!

Ovih 6 koraka vode vas kroz ugradnju razdjelnika topline

Da bi krenuli u ugradnju razdjelnika topline u zgradi, prvo morate prikupiti ponude tvrtki za ugradnju opreme te potpise suvlasnika i to minimalno 50 posto potpisa
Vidi originalni članak

Da bi se ostvarile značajnije uštede, zakonski minimum za uvođenje razdjelnika u 51 posto suvlasnika neke zgrade prenizak je te se zbog toga preporuča sudjelovanje minimalno 70% suvlasnika. Minimalni udio suvlasnika, osim zakonskog minimuma, definiraju i gradovi koji provode projekt sufinanciranja nabave i ugradnje razdjelnika. 

Točan postotak minimalnog udjela, koji propisuje pojedini grad, možete potražiti na stranici www.razdjelnici.hr

Davor Puklavec/Pixsell

  1. Prikupljanje ponuda - Predstavnik stanara treba prikupiti ponude tvrtki za ugradnju opreme.  Popis tvrtki za ugradnju također možete pronaći na stranici www.razdjelnici.hr
  2. Prikupljanje potpisa suvlasnika zgrade - Treba prikupiti minimalno 50% potpisa suvlasnika zgrade i predati potpise odabranom dobavljaču. Ako se zgrada putem predstavnika stanara javlja za sufinanciranje nabave i ugradnje sustava razdjelnika topline potrebno je koristiti potpisnu listu koja je sastavni dio pravilnika za sufinanciranje.
  3. Suglasnost distributera topline - Putem odabrane tvrtke, ishoditi suglasnost distributera topline. Postupak traje 3-5 radnih dana.
  4. Ugradnja razdjelnika i termostatskih setova - Razdjelnici se mogu ugrađivati i tijekom sezone grijanja, ali je za ugradnju setova potrebno isprazniti sustav centralnog grijanja. Ako je zgrada putem predstavnika stanara osigurala sredstva grada za sufinanciranje nabave i ugradnje razdjelnika topline postupak ugradnje može započeti nakon sklapanja ugovora između predstavnika stanara i grada.
  5. Promjena načina obračuna - Predstavnik suvlasnika potpisom mijenja način obračuna u model ‘prema potrošnji’, te donosi odluku o načinu tretmana toplinskih gubitaka u zgradi.
  6. Početak obračuna po potrošnji - Počinje obračun po potrošnji.

Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite na specijalu Plati koliko potrošiš!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare