Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ovih 6 koraka vode vas kroz ugradnju razdjelnika topline

Ovih 6 koraka vode vas kroz ugradnju razdjelnika topline
2

Da bi krenuli u ugradnju razdjelnika topline u zgradi, prvo morate prikupiti ponude tvrtki za ugradnju opreme te potpise suvlasnika i to minimalno 50 posto potpisa

VIDEO

Da bi se ostvarile značajnije uštede, zakonski minimum za uvođenje razdjelnika u 51 posto suvlasnika neke zgrade prenizak je te se zbog toga preporuča sudjelovanje minimalno 70% suvlasnika. Minimalni udio suvlasnika, osim zakonskog minimuma, definiraju i gradovi koji provode projekt sufinanciranja nabave i ugradnje razdjelnika. 

Točan postotak minimalnog udjela, koji propisuje pojedini grad, možete potražiti na stranici www.razdjelnici.hr

Davor Puklavec/Pixsell

  1. Prikupljanje ponuda - Predstavnik stanara treba prikupiti ponude tvrtki za ugradnju opreme.  Popis tvrtki za ugradnju također možete pronaći na stranici www.razdjelnici.hr
  2. Prikupljanje potpisa suvlasnika zgrade - Treba prikupiti minimalno 50% potpisa suvlasnika zgrade i predati potpise odabranom dobavljaču. Ako se zgrada putem predstavnika stanara javlja za sufinanciranje nabave i ugradnje sustava razdjelnika topline potrebno je koristiti potpisnu listu koja je sastavni dio pravilnika za sufinanciranje.
  3. Suglasnost distributera topline - Putem odabrane tvrtke, ishoditi suglasnost distributera topline. Postupak traje 3-5 radnih dana.
  4. Ugradnja razdjelnika i termostatskih setova - Razdjelnici se mogu ugrađivati i tijekom sezone grijanja, ali je za ugradnju setova potrebno isprazniti sustav centralnog grijanja. Ako je zgrada putem predstavnika stanara osigurala sredstva grada za sufinanciranje nabave i ugradnje razdjelnika topline postupak ugradnje može započeti nakon sklapanja ugovora između predstavnika stanara i grada.
  5. Promjena načina obračuna - Predstavnik suvlasnika potpisom mijenja način obračuna u model ‘prema potrošnji’, te donosi odluku o načinu tretmana toplinskih gubitaka u zgradi.
  6. Početak obračuna po potrošnji - Počinje obračun po potrošnji.

Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite na specijalu Plati koliko potrošiš!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.