To je to što me zanima!

Piletina iz epruvete: Iz jedne stanice stvorit će odrezak

Plan je pohraniti pileće stanice i pustiti ih da se razdvoje i umnože. Do kraja godine bit će poznato je li ta metoda uspješna i može li takvo meso na stolove potrošača
Vidi originalni članak

Dvije godine nakon što su "skuhali" prvi hamburger iz epruvete, znanstvenici imaju novu ideju - žele stvoriti prvu laboratorijski uzgojenu piletinu. Bioinženjer iz Tel Aviva prof. Amit Gefen započeo je jednogodišnju studiju uz potporu neprofitna organizacija "Moderna poljoprivreda" koja se nada da će meso iz laboratorija jednog dana potpuno otkloniti potrebu za klanjem životinja.

Suosnivač udruge Shir Friedman očekuje da će do kraja godine biti poznat pouzdan način kako uzgojiti pileće meso. No, čini se da je uzgoj piletine kompliciraniji nego uzgoj hamburgera što je prije tri godine pošlo za rukom nizozemskim znanstvenicima. 

Meso za hamburger stvoreno je iz vlakana kravljih mišića dok će Gefen veliki komad pilećeg mesa pokušati napraviti iz samo jedne stanice što je znatno kompliciraniji proces. Plan je pohraniti pileće stanice i pustiti ih da se razdvoje i umnože.

Grupe za zaštitu životinja nude milijun dolara onome tko prvi uspije stvoriti komercijalno isplativu piletinu iz epruvete. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • StjepanValjak 16.03.2015.

    Tako su iz jedne stanice stvorili Avu

  • volim hrvatsku 16.03.2015.

    To će biti izuzetno zdravo, i onda se čudimo što toliko ljudi umire od raka!

  • just looking 16.03.2015.

    100 % zdravo i prirodno odmah te uhrani

Komentiraj...
Vidi sve komentare