To je to što me zanima!

Poslušali peticiju: Na Fejsu se više ne možete osjećati debelo

Među raznim emotikonima kojima možete izraziti raspoloženje, na Facebooku je bio i onaj 'osjećam se debelo'. No, nakon online peticije, taj vam je osjećaj ukinut
Vidi originalni članak

Na Facebooku raznim smajlićima možete drugima dati do znanja kako se osjećate u bilo kojem trenutku. Uz umor, sreću, tugu, uzbuđenje ili sjetu tako ste prijateljima mogli reći da se osjećate 'debelo' ili pak 'ružno'. 

No, debljina nije osjećaj, tvrdili su mnogi koje je naljutio ovaj emoji i to toliko da su pokrenuli peticije na Change.org, na što su na kraju reagirali iz Facebooka i uklonili debljinu s liste opcija za izražavanje vašeg trenutnog raspoloženja. 

- Čuli smo od naše zajednice da bi 'osjećam se debelo' kao opcija za statuse moglo osnažiti negativnu sliku o tijelu, osobito kod ljudi s poremećajima u prehrani. Stoga ćemo ukloniti ovo s liste opcija i nastaviti slušati vaše reakcije dok razmatramo nove načine za izražavanje na Facebooku - napisali su u odgovoru. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • blablablam 11.03.2015.

    kako se ljudima da baviti s ovim glupostima

  • toma789 11.03.2015.

    Koja glupost!! Ne vidim zašto bi se netko uvrijedio kada mu kažeš da je debeo? Ako je toliko opsjednut s svojim izgledom da se uvrijedi na takvo nešto, onda nek smršavi. A i možeš se "osječati" debelo. Svi smo se više puta prenajeli tako da kada smo se sjeli trbuh nam se bio ogroman i nije nam se dali niti podići iz naslonjača. Ubrzo više nikome nećeš ništa smijeti reći da to ne bude neka vrsta predrasude. Svako malo se netko za nešto uvrijedi i onda se diže panika od toga.

  • opera 11.03.2015.

    Ajde šta ste se uskokodakali oko debljine. Realno, imaju pravo. Debljina nije osjećaj, zašto onda nema izraza npr. " osjećam se retardirano", zato jer to i je uvreda za one koji imaju poteškoće u razvoju. Tako i za debele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare