To je to što me zanima!

Prestali se oglašavati na Faceu: 'Ne rade dovoljno da spriječe govor mržnje, želimo promjene'

Među kompanijama koje su povukle svoje novce s Facebooka su Unilever, Verizon, The North Face, Ben & Jerry's, Rakuten Viber i brojne druge kompanije. Povlače i svoj novac s Instagrama, a neki i s Twittera
Vidi originalni članak

Brojne američke kompanije prestale su plaćati svoje oglase na društvenoj mreži Facebook kako bi poduprle kampanju u kojoj ljudi traže da spriječe govor mržnje na svojim platformama.

Akcija je nazvana 'Stop Hate for Profit' (stop zaradi od mržnje) i pokrenulo ju je nekoliko američkih građanskih organizacija nakon tragične smrti Afroamerikanca Georga Floyda. Podsjetimo, preminuo je nakon što su se na njemu tijekom privođenja iživljavali policajci, prenosi Investing.com.

UKLONILI OGLASE Facebook zabranio Trumpovu kampanju: 'Promovira mržnju, naša politika to ne dopušta'

Među kompanijama koje su povukle novac s Facebooka su Unilever, Verizon, The North Face, Ben & Jerry's, Rakuten Viber i brojne druge. Povlače i  novac s Instagrama, a neki i s Twittera. Inače, oni pojedinačno u svoje marketinške kampanje na Facebooku godišnje ulože i oko 60 milijuna dolara pa je svaka obustava težak udarac za tog online giganta.

Zbog velikog pritiska javnosti zbog toleriranje govora mržnje, ali i pada vrijednosti dionica za osam posto, iz Facebooka su poručili kako će blokirati i sakriti 'štetne objave' uoči nadolazećih izbora za američkog predsjednika makar ih objavili i sami kandidati. 

DO KRAJA GODINE EU uvodi svoj porez na Google, Amazon, Facebook i ostale?!

- Svake godine ulažemo milijarde dolara kako bi našu zajednicu učinili sigurnijom te surađujemo sa stručnjacima kako bi poboljšali naše uvjete korištenja. Mnogo novca odlazi na umjetnu inteligenciju koja ukloni 90 posto govora mržnje prije prijava ljudi. Posljednje analize pokazuju kako uklonimo više takvih sadržaja u 24 sata od Twittera i YouTubea. Otvoreni smo za prijedloge javnosti te smo tako zabranili pristup 250 bjelačkih rasističkih organizacija na Facebooku i Instagramu - napisali su iz Facebooka za portal MarketWatch.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • vedranPapagaj 27.06.2020.

    jel mrznja napisati all lives matter? ili da su crnci najveći rasisti, a sama izjava kako (samo) crni zivoti vrijede je rasistička

  • numero uno 27.06.2020.

    Baš me zanima tko su vlasnici tih kompanija...

  • Zivjela Cenzura! 27.06.2020.

    Ništa. Ovo im je besplatna reklama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare