To je to što me zanima!

Pročitajte podatke koje o Eko taxiju sigurno niste znali!

Ekološki osvješten i prirodno prihvatljiv taxi prijevoznik - Eko taxi! Tijekom vožnje do gradilišta prikupili smo zanimljive informacije koje o Eko taxiju siguno niste znali!
Vidi originalni članak

Kako bismo vas redovito izvještavali o napretku izgradnje niskoenergetske kuće za obitelj Jelušić, u proteklih smo 10 mjeseci često morali posjećivati gradilište. Izvođači radova nastavljali su s poslom bez obzira na vremenske (ne)prilike, a njihov radni tempo pratili smo i mi. No, kako bismo po kiši, snijegu ili na tropskim vrućinama stigli do gradilišta, na raspolaganju su nam stajali ugodno klimatizirani Eko taxiji. Razgovori s taksistima uvijek su zanimljivi, a posebice s onima iz Eko taxija budući da dijelimo zajedničku temu očuvanja okoliša i novih tehnologija koje omogućuju smanjenje zagađenja u dvije najveće industrije - graditeljstvu i prometu. 

Tijekom vožnji do gradilišta prikupila sam zanimljive informacije. Na primjer, jeste li znali da se preko 95% Priusa može obnoviti? 

Jeste li znali i to da automobili proizvedeni u Japanu koriste 5,7 kg recikliranog materijala (plastika i materijali za zaštitu od buke). 100% materijala je kodirano i 4 teška metala su u potpunosti eliminirana (u skladu s direktivom 2000/53/EC).

Saznala sam i da Eko taxi sa svojim Toyota Prius hibridnim vozilima koja osim što imaju smanjenu emisiju CO 2 ispušnih plinova brine i za sigurnost svojih putnika, te su tako vozila Toyota Prius dobila maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost putnika prema posljednjim EURO Ncap ispitivanjima.

Moje muške kolege najviše su zanimali podaci o potrošnji pojedinih modela vozila.

MARKA TIP MODEL GODINA PROIZVODNJE Emisija CO2(g/km)
Toyota Prius 1,8 2012. 89
VW Passat 2,0 TDI 2011. 119
Opel Insignia 2,0 CDTI 2012. 179
Mercedes E-klasa 220 CDI 2002. 180

Vozeći se Eko taxijem do Idrijske 53 u zagrebačkoj Dubravi, znali smo da na zadatak dolazimo na vrijeme i bez problema traženja parkinga ili plaćanja javnih garaža. 

U skladu sa životnim stilom ekološki osvještene obitelji Jelušić, trudili smo se biti obazrivi prema okolišu, ali i prema svojim novčanicima. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare