Obavijesti

Tech

Komentari 0

Pročitajte podatke koje o Eko taxiju sigurno niste znali!

Pročitajte podatke koje o Eko taxiju sigurno niste znali!
3

Ekološki osvješten i prirodno prihvatljiv taxi prijevoznik - Eko taxi! Tijekom vožnje do gradilišta prikupili smo zanimljive informacije koje o Eko taxiju siguno niste znali!

VIDEO

Kako bismo vas redovito izvještavali o napretku izgradnje niskoenergetske kuće za obitelj Jelušić, u proteklih smo 10 mjeseci često morali posjećivati gradilište. Izvođači radova nastavljali su s poslom bez obzira na vremenske (ne)prilike, a njihov radni tempo pratili smo i mi. No, kako bismo po kiši, snijegu ili na tropskim vrućinama stigli do gradilišta, na raspolaganju su nam stajali ugodno klimatizirani Eko taxiji. Razgovori s taksistima uvijek su zanimljivi, a posebice s onima iz Eko taxija budući da dijelimo zajedničku temu očuvanja okoliša i novih tehnologija koje omogućuju smanjenje zagađenja u dvije najveće industrije - graditeljstvu i prometu. 

Tijekom vožnji do gradilišta prikupila sam zanimljive informacije. Na primjer, jeste li znali da se preko 95% Priusa može obnoviti? 

Jeste li znali i to da automobili proizvedeni u Japanu koriste 5,7 kg recikliranog materijala (plastika i materijali za zaštitu od buke). 100% materijala je kodirano i 4 teška metala su u potpunosti eliminirana (u skladu s direktivom 2000/53/EC).

Saznala sam i da Eko taxi sa svojim Toyota Prius hibridnim vozilima koja osim što imaju smanjenu emisiju CO 2 ispušnih plinova brine i za sigurnost svojih putnika, te su tako vozila Toyota Prius dobila maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost putnika prema posljednjim EURO Ncap ispitivanjima.

Moje muške kolege najviše su zanimali podaci o potrošnji pojedinih modela vozila.

MARKA TIP MODEL GODINA PROIZVODNJE Emisija CO2(g/km)
Toyota Prius 1,8 2012. 89
VW Passat 2,0 TDI 2011. 119
Opel Insignia 2,0 CDTI 2012. 179
Mercedes E-klasa 220 CDI 2002. 180

Vozeći se Eko taxijem do Idrijske 53 u zagrebačkoj Dubravi, znali smo da na zadatak dolazimo na vrijeme i bez problema traženja parkinga ili plaćanja javnih garaža. 

U skladu sa životnim stilom ekološki osvještene obitelji Jelušić, trudili smo se biti obazrivi prema okolišu, ali i prema svojim novčanicima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno