To je to što me zanima!

Redizajn: Vozili smo temeljito obnovljeni najmanji Mercedes

Mali Mercedes dobio je novi prednji kraj s promijenjenim odbojnikom i maskom, te sportski naglašeniji stražnji dio. U kabini su izmijenili instrumente i upravljač.
Vidi originalni članak

U Zagrebu i okolici smo isprobali redizajniranu Mercedesovu A-klasu. Kompakt premium klase tri je godine nakon premijere dobio novi prednji kraj s promijenjenim odbojnikom i maskom, te atraktivniji i sportski naglašeniji stražnji dio s ispušnim cijevima integriranim u odbojnik. U kabini su modificirani instrumenti, upravljač i neki drugi detalji. 

Osnovni model oznake A160 ima 1,6-litreni benzinski motor sa 102 KS, no hrvatskim će kupcima osjetno zanimljiviji biti dizelski modeli. Oni razvijaju 90 do 177 KS, a najštedljivji je A180d koji iz 1,5-litrenog dizelskog motora razvija 109 KS i troši 3,5 l/100 km. 

Dubravko Kolarić

U vožnji je obnovljena A-klasa dinamičnija i zabavnija, ovjes je dosta tvrd no vrlo ugodno prelazi preko rupa i neravnina. Za maksimalnu zabavu zadužen je top model  A45 AMG s 381 KS, što je trenutno apsolutni rekord u klasi. Do 100 km/h ovaj model ubrza poput supersportaša, za samo 4,2 sekunde. Osnovni benzinski model kod nas stoji 191.840 kuna, no kupci u Hrvatskoj najčešće biraju A180d, koji stoji oko 210.000 kn. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Gutmann 23.10.2015.

    -Unutrašnjost katastrofalna, goli lakirani limovi na rubovima vrata u unutrašnjosti između panela, nedopustivo za jedan tako skupi auto tzv. premium klase, u takvim detaljima su čak jeftini korejci bolji...

  • cassyman 22.10.2015.

    kazete kao kutija, a koji "mali" auto nije kao kutija? posto sam ljubitelj malih automobila dizajn mu je pre...dobar. stvar ukusa i navike

  • KristijanK 22.10.2015.

    O moj boze. Pa kad je mercedes bio jeftin auto ? Pa o cemu mi pricamo ? kad mi netko ide usporedivat renault, opel, mazda i slicne sa mercedesom mora da si se posvadao sa mozgom. Uzivaj za te novce u autu druge marke sa full opremom, takoder uzivaj i u njegovoj plastici koju dobijes i koja skripa nakod 200 000 plus km, takoder uzivaj i u tome kad zatvoris vrata koja zvuce kao da sam staju doma zatvorio, a ne vrata automobila od 30 000€. Je da ovaj mercedes nema full opremu, eto ali ja sam se vozio u jednom takvom A clasi koji isto nije imao full opremu pa da pocnem. Auto ne skripa, zvucna izolacija savrsena, sjedala nisu bila kozna, ali savrseno udobna i kvalitetna ipak i ne preferiraju svi kozna sjedala, auto za vozit milina, da se dotaknem i vratiju koja se fino zatvaraju bez lupanja i buke, prtljaznik takoder isto tako. Jednostavno auto je ugladen do kraja u svemu. Takoder vozio golf 7 mjesec dana sa ful opremom odlican, ali ne i bolji od ovoga iza cega definitivno stojim. Veca buka, manje udoban, vrata glasnija i ostalo da ne nabrajam ne kazem da je auto shit bas suprotno, auto je odlican , ali jednostavno mercedes je ipak bolji. Ako ga niste vozil nemojte blatit auto jer je u toj klasi definitivno vrh ponude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare