To je to što me zanima!

Rekorderi u Tesli: Vozili su čak 1078 km s jednim punjenjem

Teslin Model S postao je prvi serijski električni automobil koji je prešao više od 1000 kilometara s jednim punjenjem baterija, a ovaj podvig ostvarili su članovi Tesla kluba iz Italije
Vidi originalni članak

Glavni razlog odbacivanja električnih automobila mnogima je bio relativno kratki doseg s jednim punjenjem baterije, iako se većinu vremena vozimo na relacijama kuća-posao. No, sada su talijanskom klubu vlasnika Teslinih automobila postavili novi rekord za najveću udaljenost prijeđenu električnim vozilom na jedno punjenje. Ovog vikenda su prešli čak 1078 kilometara. 

Vozili su standardni Teslin Model S P100D  i u najjačem modelu srušili prethodni rekord koji je bio tek nešto iznad 900 kilometara. Rutu oko Salerna su pomno isplanirali i trebalo im je 29 sati, no koristili su se svim dopuštenim sredstvima da sruše ovaj rekord. Prosječna brzina bila je samo 40 km/h, nisu imali uključenu klimu, a od velike pomoći bili su i Teslini poluautonomni sustavi vožnje koji su ih cijelo vrijeme držali u sredini trake. 

Kako prenosi Digital Trends, u ovom rušenju rekorda vozači su potrošili 98,4 kW/h električne energije, što je ekvivalentno 8 litara benzina. Na podvigu im je čestitao i Elon Musk, koji sada ima i prvi serijski električni auto koji s jednim punjenjem može prevaliti 1000 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • sprangija 11.08.2017.

    Sve je to ok,svidja mi se ideja za malu potrosnju ali po meni je svaki elektricni automobil s manom,a ta je da se ne cuje uopce,bojim se da ce puno ljudi poginut jer covjek osim ocima slusa i uhom da li sta ide po cesti

  • Pacito_1 07.08.2017.

    Problem je kad ta baterija počne zezati pa je treba promjenijti..za to stručnjaci kažu da bude ogromna investicija..da taj lobi automobila krene,struja bude skupa 400%..a trebalo je bude i puno proizvesti..

  • 07.08.2017.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare