To je to što me zanima!

Rimac objavio nove fotografije velikog kampusa: 'Igramo Tetris kako bi sve ugurali unutra...'

Svi radovi idu prema planu i prva faza budućeg Kampusa trebala bi biti gotova do kraja godine. Veliko postrojenje, veće od jezgre Dubrovnika, dobilo je i krov i već su proizvodni kapaciteti 100 posto puni, kaže Rimac
Vidi originalni članak

Direktor Rimac Grupe Mate Rimac objavio je u utorak nove fotografije velikog kampusa i budućeg sjedišta kompanije kraj Svete Nedelje, koji bi trebao postati glavna tvornica kompanije, ali i jedan od najvećih istraživačko-razvojnih centara u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva faza radova na budućem Kampusu trebala bi biti gotova do kraja godine, napisao je Rimac i dodao da su radovi u planiranim rokovima.

PUŠTA NEVERU U POGON Sara iz Zagreba: Završila sam studij održavanja aviona, a sad slažem najbolji auto na svijetu

- Krov je gotov, trafostanica od 400 MW skoro je gotova. Prva faza Kampusa bi trebala biti gotova u planu do kraja godine i ubrzo nakon toga trebale bi se tamo useliti i prve proizvodne linije. Prostor u Kampusu je već 100 posto popunjen (zapravo, igramo Tetris kako bi uspjeli sve uguratu) i već radimo na dodatnim postrojenjima sličnih dimenzija ili većem - napisao je Rimac.

Podsjetimo, nedavno su nam u obilasku Rimčevih pogona na Jankomiru iz kompanije istaknuli kako se proizvodna hala u Kampusu najviše iščekuje i da će to biti prvi dio i koji će se useliti u kampus. 

PROJEKTI ZA BUDUĆNOST VIDEO Bili smo u tvornici Rimac. Ovako se rađa Nevera: 'Ima 25 km žica i struje za 25 domova'

Da bi dobili dojam koliko je velika proizvodna hala, njene dimenzije su otprilike 400x200 metara, a u Rimcu ističu da je malo veća od jezgre Dubrovnika.

Čak i kad usele u Kampus, pogon na Jankomiru ostat će jedna od ključnih lokacija kompanije. U prenamjenu bivšeg Pevecova centra uložili su 7 milijuna eura, a tu je sada i proizvodna linija za baterijske module za tajnog kupca. S nje bi za otprilike dvije godine trebale na tržište krenuti baterije, a proizvodit će ih potom nekoliko desetaka tisuća komada godišnje, rekao je Roman Šimović iz odjela projekata za kupce.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • NIKE 02.05.2023.

    Lako tuđim parama.

  • 02.05.2023.

    Što će se manje pokazivati u javnosti to će mu biti lakše, raditi i zivjeti…..ovdje, u ovome

  • HVO-95 02.05.2023.

    Leftar… on fire gusenje na jako 😂👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare