To je to što me zanima!

TCL otkrio kako će se rastezati ekran njihovog novog mobitela

TCL ima 30-ak različitih uređaja sa savitljivim ekranima, a jedan od njih je i prvi kojem se ekran izvlači iz kućišta. Inovativni koncept omogućuje da se ekran rastegne i pretvori mobitel u tablet
Vidi originalni članak

Savitljivi i preklopni ekrani sljedeća su velika stvar među mobitelima, a TCL nam je u Barceloni otkrio tri uređaja i tri različita pristupa preklapanju ekrana. Tako su uz mini tablet i tablet od tri dijela predstavili i inovativni telefon s ekranom koji se može izvući iz kućišta, a sad su otkrili i video koji pokazuje kako bi cijela stvar trebala izgledati u stvarnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Novi formati ekrana koriste postojeće tehnologije ekrana i šarki koje već postoje unutar našeg ekosustava i omogućuju da zamišljamo novu budućnost razvoja mobilnih uređaja s agresivnim programom istraživanja i razvoja - rekao je Shane Lee iz TCL-a. 

Naime, u TCL-u kažu kako ne žele nužno biti prvi te da si ne mogu priuštiti taj rizik. Kako napominju, ovi uređaji, koje su nam prikazali u Barceloni, još  su u ranoj fazi i nisu spremni za svakog, a uz to i prilično su skupi. TCL-ov globalni direktor marketinga Stefan Streit napominje kako je problem s tim uređajima i da korisničko iskustvo nije do kraja razrađeno. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo će biti budućnost i mi vjerujemo u nju - napominje Streit i kako bi dokazao to, napominje da trenutno u TCL-u imaju 30-ak različitih uređaja kojima se ekrani preklapaju i svijaju. 

Jedan od tih je i ovaj uređaj s ekranom koji se izvlači iz kućišta. Uz 9 mm debljine, ovaj koncept mijenja klasični dizajn telefona s AMOLED ekranom koji se pomoću internih motora rasteže sa početnih 6,75 na 7,8 inča dijagonale. To omogućuje i potpuno nove načine orištenja i rada, a ekran nema nabora koji su prisutni kod sličnih uređaja. Naravno, radi se o konceptu, pa nije poznato kad bi mogli vidjeti stvarnu verziju ovakvog uređaja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 07.03.2020.

    Sljedeći korak je mini mobitel od 1 inča koji će se motorima rastezati do 55 inča

  • bezosjecajni_gad 07.03.2020.

    meni treba ovaki mobilni aparat kad varam svoju zenu sa portalusama da bolje vidim

  • Afganistanski Hrvat 06.03.2020.

    Tako se i moj rasteže kao da ima hidrauliku. Što ga više mazi on sve veći. Jedino je problem na kraju kad se isprazni treba mu dugo da se napuni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare